Zbavte sa negativizmu. Toto sú najhoršie pesimistické hriechy

04.06.2015 22:36

"Bojím sa budúcnosti", "Nenávidím život", "V ničom sa mi nedarí" alebo "Mňa už nič dobré nečaká" - negativizmom nabité afirmácie sa ozývajú na každom kroku. Doba tomu, žiaľ, praje. Ľahká nie je, a tak ľudia rýchlo skĺznu k pesimizmu a ponurým myšlienkam.


Na knižnom trhu je množstvo titulov, ktoré človeka nabádajú k zmene myslenia. Ide o takzvanú motivačnú literatúru. Základom sú 2 faktory - tešiť sa zo života a čo najčastejšie sa usmievať. Radosťou a pozitívnym očakávaním "prebijete" všetky životné "chmáry".


Existujú však aj vonkajšie vplyvy, ktoré podnecujú negativizmus a skepsu. Prečítajte si o piatich najčastejších pesimistických hriehoch a skúste sa im vyhnúť.

1. Spravodajstvo
Nečítajte ani nepozerajte správy, pretože zväčša majú negatívny náboj - kriminalita, kríza, nedostatok peňazí, choroby, ťažké osudy iných ľudí... Radšej siahnite po knihe alebo si pustite prírodopisný film.
2. Elektrospotrebiče
Bez spotrebičov sa, samozrejme, úplne žiť nedá. Pokúste sa však minimalizovať ich používanie. Okolo mobilov, tabletov či televízorov sa nachádza "elektrosmog", ktorý povzbudzuje negatívne myšlienky.
3. Internet
Snažte sa "web" využívať iba na nevyhnutné úkony. Internet ukrýva množstvo rizík. Štatistiky ukazujú, že práve on sa v konečnom dôsledku podieľa na rozpade vzťahov. Chaty a zoznamky - či chceme, alebo nie - nabádajú k nevere a nekalým myšlienkam. A pokiaľ človek nemá radostný vzťah, zmocňuje sa ho pesimizmus.
4. Intrigy a ohováranie
Vyhýbajte sa ľuďom, ktorí nerozprávajú o sebe, ale stále majú na "jazyku" iné osoby. Ohováraním - priamym i nepriamym - vytvárate negatívne myšlienky, ktoré vás časom "dobehnú". Intrigánov si k telu nepúšťajte alebo v momente, keď začnú klebetiť o inom človeku, zmeňte tému.
5. Zlá životospráva
Pustite sa do očisty tela a jedzte zdravšie. Pokiaľ má človek zanesené vnútro, nikdy z neho nebude "kypieť" šťastie. Pamätajte na rovnicu: čisté telo = čistá myseľ = čistý život. Čím "špinavší" je organizmus, tým sa v hlave rodí viac škaredých myšlienok.

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 125)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 275)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (558)

9%

Celkový počet hlasov: 6398