Orientálna medicína je presvedčená, že choroby, s ktorými bojujeme počas života, nesúvisia len s tým, ako sa o seba staráme. Neodškriepiteľný vplyv na naše zdravie majú i predkovia. Starí čínski alebo indickí liečitelia tvrdili, že vznik ochorení výrazne ovplyvňuje strava matky počas tehotenstva. Tá by mala byť vyvážená a všestranná – nie monotónna, čiže taká, v ktorej má prevahu iba jeden typ jedál.
*Strava, v ktorej majú prevahu sladkosti – obezita, ochorenia kože, cukrovka, chronické choroby tráviaceho traktu, poruchy obličiek.
*Mäso a mäsové výrobky – poruchy srdca a obehového systému, choroby tenkého čreva, vznik nádorov rôzneho typu.
*Mliečne produkty – zahlienenosť organizmu, choroby pečene, žlčníka a sleziny, cysty.
*Zelenina – kožné ochorenia, poruchy dýchacieho traktu, chronické starosti s črevným systémom.
*Ovocie – oslabenie tráviaceho a reprodukčného systému.
*Korenené jedlá – choroby srdca, starosti s obličkami a vylučovacou sústavou.
Zdroj obrázkov: pixabay