Vianočná AROMA-MYSTIKA. Naplňte svoj príbytok kúzelnými vôňami

15.12.2016 15:53

 

Vianoce bez vôní sú takmer nepredstaviteľné. K sviatkom patrí vanilka, škorica, badián či zázvor. Zázračné arómy navodzujú správnu atmosféru, no zároveň majú i liečivé účinky. Možno ste ani netušili, že preňovaním bytu vianočnými esenciami posilníte telo, očistíte dušu a "vykynožíte" všetky negatívne energie.



Vanilka
Voňavé sladké korenie pochádzajúce zo Strednej Ameriky sa dnes považuje za jedno z najvzácnejších a najdrahších na svete. Jeho výroba a spracovanie je zložité - podobne ako pri šafrane. Hojne sa využíva nielen v kuchyni, ale aj kozmetike. Je súčasťou mnohých parfumov, esenciu z vanilky nájdete i v mydlám alebo sprchovacích géloch.
Korenie sa vyznačuje ťažkou a bohatou vôňou, ktorá stimuluje psychiku. Kadidlo s touto látkou dodáva duševnú silu a vitalitu. Do unaveného tela vnáša energiu. Vanilkou môžete zahnať únavu a uvoľniť pohybový aparát.
Priťahuje lásku, šťastie, ale aj obchodný úspech.

Škorica
Korenie pochádza z ďalekej Indie a Číny. Vďaka intenzívnej a neopakovateľnej vôni sa škorica využíva najmä v kuchyni. Poznáme desiatky rôznych koláčov či zákuskov, kde zohráva toto korenie dôležitú rolu.
Nazýva sa tiež korením radosti, pretože obsahuje látky podporujúce produkciu hormónov šťastia. V kozmetike sa pridáva najmä do pien do kúpeľa, pretože má relaxačné účinky.
Pálením oleja zo škorice posilníte intuíciu a tvorivosť. Vôňa zaháňa melanchóliu a smútok, pomôže aj ako afrodiziakum.
Škorica prináša bohatstvo, a preto by nemala chýbať v žiadnom dome.

Badián
Hviezdicový aníz je typický nielen svojím výnimočným tvarom, ale i vôňou. Korenie z Číny sa už stáročia používa v liečiteľstve aj kozmetike. Zaháňa plachosť ľudí, a preto je súčasťou mnohých parfumov. Zabezpečuje rýchle zbližovanie ľudí a otvorenie sŕdc.
Pálenie silice z anízu vnesie do príbytku teplo a útulnosť.
Zo zdravotného hľadiska sa používa pri menštruačných bolestiach, dýchacích problémoch a migréne.

Zázvor
Prenikavú vôňu zázvoru, čiže ďumbieru spoznáte na kilometre. Po prírodnom zázraku siaha čoraz viac ľudí. Rokmi dostáva prívlastok "všeliek", pretože okrem toho, že harmonizuje napätú psychiku, z tela vyháňa neduhy všetkého druhu - bolesti, zápaly, vírusy i bacily.
Aromatickými zložkami ďumbieru sú silice a štipľavá látka gingerol, ktorá svojím účinkom pripomína kyselinu acetylsalicylovú.
Tlmí zrážanlivosť krvi, zlepšuje jej prietok, a tak ochraňuje srdcovo-cievny systém. Znižuje riziko infarktu, artériosklerózy, likviduje bolesti hlavy. Jeho chuť je ostrá, mierne sladká, nájdeme v nej stopy citrónovej arómy.

 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 127)

18%

Výklad kariet (869)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6404