Už vieme, prečo sú Mexičania, Gréci či Taliani zdravší ako my. Jedia tieto potraviny

06.04.2016 14:36

 

Jesť zdravo, striedmo a pomaly - základ kvalitného života. Platí to zvlášť v súčasnej "dobe jedovej". Ak v gastronómii radi experimentujete a popri domácej kuchyni skúšate aj tie exotickejšie, určite viete, že každá strava ukrýva potraviny zdravé a prospešné, ale aj také, ktoré človeku viac škodia než pomáhajú. Odhaľte 5 svetových potravín, za ktoré sa vám organizmus určite poďakuje.

*Mexiko - avokádo

Mexičania vyrábajú z chutného plodu špeciálnu pastu. A vedia, prečo to robia. Avokádo obsahuje z 20-tich percent zdravé tuky. Okrem toho v ňom nájdeme vitamín E, C, B6 a B1. Znižuje cholesterol, prospieva zraku a podľa najnovších štúdií pôsobí preventívne proti rôznych druhom rakoviny. Mexičania jedia často aj inú "zázračnú" potravinu - fazuľu. Obsahuje vlákninu, vitamíny a proteíny.

*Grécko - olivy a olivový olej
Základom stredomorskej kuchyne je olivový olej. Dve polievkové lyžice denne sa postarajú o zníženie rizika vzniku srdcových ochorení. Panenský olej pôsobí ako silný antioxidant, a preto pomáha aj v boji proti rakovine. Olivy spomaľujú starnutie.

*Thajsko - čili papričky
Zabijak rakovinových buniek - takýto prívlastok si vyslúžili štipľavé papričky. Čistia vnútorné orgány i pľúca. Osvedčili sa aj v boji proti migréne a chrípkovým stavom. Prospešné látky udržiavajú vo forme i krvné cievy.

*Taliansko - rajčiny
Talianski muži vedia, prečo jedia denno-denne chutné červené plody. Vedci zistili, že paradajky pomáhajú v boji proti rakovine prostaty. V rajčiakoch sa ukrýva lykopén, pôsobiaci antioxidačne. Plody vnesú dobrú energiu aj do kardiovaskulárneho systému. Srdcu pomáha i víno - samozrejme, v rozumnej miere. Taliani pohárik kvalitného moku isto neodmietnu.

*Island - losos
Ryba obsahuje vzácne mastné kyseliny, ktoré pomáhajú nášmu srdiečku. Ľudia, ktorí jedia aspoň raz do týždňa chutnú rybu, nemávajú infarkt.

 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 125)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 275)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (558)

9%

Celkový počet hlasov: 6398