Strelci, chcete vedieť, ktorá je vaša osobná liečivá bylinka? Kliknite...

05.06.2016 21:20

Čo váš môže potrápiť v aktuálnom období?

Ste v životnej etape, ktorú charakterizuje nerozhodnosť a balansovanie. Ustavičné zvažovanie a oscilovanie môže spôsobiť starosti s kosťami a kĺbmi. Nie je vylúčené, že v nich „vypuknú“ zápalové procesy. Hrozia artritické či reumatické starosti. Extrémne silná nerozhodnosť zvykne ústiť do dny.

Osobná liečivá rastlinka a jej vplyv na fyzické telo

Žihľava dvojdomá

Mnohí sa jej vyhýbajú – jej „pŕhlivý“ dotyk môže byť mimoriadne nepríjemný. Tí, ktorí však objavili zázračné účinky kráľovnej bylín, na ňu nedajú dopustiť. Už naše prababičky vedeli, že žihľava má mnohoraké liečivé využitie – od zmierňovania bolestí pohybového aparátu, cez prečisťovanie tela, až po elimináciu kyslosti v organizme.

Obsahuje vitamíny C, B1, provitamín A, triesloviny, sacharidy, kyselinu octovú, mravčiu, minerálne látky ako vápnik, fosfor či železo. Čerstvý žihľavový list je plný chlorofylu, ktorý pôsobí ako tonikum.

Žihľava je považovaná za najúčinnejšiu detoxikačnú krv čistiacu bylinu. Podporuje trávenie a skvalitňuje metabolizmus. Priaznivo pôsobí proti nádche či chrípke. Uvoľňuje stresy a výrazne pomáha pri artritíde alebo reume. V surovom stave sa prikladá na bolestivú chrbticu či končatiny. 

Žihľava sa používa i v kozmetike, najmä na posilnenie vlasov a odstránenie lupín.

 

Energetické účinky

Žihľava si hravo poradí so škodlivými emóciami alebo energiami ako sú nerozhodnosť, oslabená „uzemnenosť“ či miznúca chuť do života.

 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 128)

18%

Výklad kariet (869)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6405