SRDCOSKOP - vzťahový súlad medzi Vodnárom a Býkom

20.06.2017 07:55

 

K Vodnárom prislúcha element vzduchu /pohyblivý, dynamický a nepokojný "komponent"/, Býci sú ovládaní elementom zeme /pevný, stabilný a štruktúrovaný "atribút"/. Tieto živly nie sú príliš súladné. 

Medzi Vodnárom a Býkom fungujú magnetizujúce, neskôr však napäťové vibrácie. Keď sa stretnú, v jednom i druhom to zaiskrí. Nie je vylúčené, že práve príjemná sexualita spojí ich životné alebo osudové cestičky. V prípade, že vstúpia do zväzku, isté obdobie na svojom "opozite" obdivujú pozitívne charakterové rysy; časom si však uvedomia "inakosť" druhej strany. Žene - Vodnárke v úvodných fázach zväzku vyhovuje, že Býk má zmysel pre rodinu. Driemu v ňom jasné a pevné predstavy - späté s budovaním "hniezda lásky", a teda i rodiny a domácnosti. Je rázny a rozhodný. V počiatočnom vzťahovom štádiu z neho sála príjemná, pohodová a komfortná energia. Naopak, mužovi - Býkovi sa na svojej "vzdušnej" partnerke páči ľahkosť, slobodnosť a "splývavosť", ktorá z nej vyžaruje. Je preňho silným erotickým "vzrušidlom". Zároveň tajomná, magická, mystická. Osoba, v ktorej sa ťažko číta - a to ho nesmierne dráždi. 

Časom sa však objavujú nuansy a problémy. I Vodnár, i Býk začínajú pozorovať, že sa od seba v mnohých životných momentoch líšia. Disponujú rozličnou optikou. Vodnárovi prekáža na Býkovi "štruktúrovanosť" myslenia, určitá ťažkopádnosť a pomalosť, ale aj vlastnícke sklony, manipulátorstvo /vonkajšie alebo skryté/, prípadne i žiarlivosť. Na strane druhej - aj Býk vníma rysy, ktoré mu nie celkom pasujú - svoju polovičku vníma ako "rozšafnú", nerozvážnu, zbrklú, emotívnu, nestabilnú a myšlienkovo rozlietanú. Na základe týchto "opozitúr" sa od seba citovo vzďaľujú. Ak si však včas uvedomia svoje muchy a začnú na nich pracovať, zväzok medzi vzdušným a zemským znamením zverokruhu nemusí byť odkázaný na zánik. Je však žiaduci obojstranný prerod - Býk musí mať väčšiu fantáziu a byť aktívnejší, dynamickejší a duchovnejší. Od Vodnára sa zasa vyžaduje prispôsobivosť, pevnosť, myšlienková aj "činová" rozhodnosť a striktnosť. Ak si dajú čas na obojstranné zrenie, ich partnerstvo alebo manželstvo môže zotrvať. Vyžaduje si však veľa, veľa snahy a vzájomného učenia. Ideálne by bolo, ak by si Vodnár a Býk našli spoločné záľuby - napríklad v niečom duchovnom, mystickom či netradičnom.

 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 125)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 274)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (558)

9%

Celkový počet hlasov: 6397