SRDCOSKOP - vzťahový súlad medzi Škorpiónom a Kozorožcom

09.02.2018 08:23

 

Medzi znamením Škorpióna a Kozorožca existuje magnetizujúca, doplňujúca, ale aj napäťová kompatibilita. Škorpióni sú vodným znamením zodiaku, čiže hlavnú rolu v ich živote hrajú emócie. Kozorožci patria do rodiny zemských znamení zvieratníka, čo znamená, že kľúčovým zmyslom ich života je nájsť pevnú pôdu pod nohami. Škorpiónom vládne planéta Pluto - prinášajúca hĺbky, duchovno, mystiku, analýzu, skúmanie, bádanie. Nositelia zemského znamenia sú pod vládou planéty Saturn, ktorá dáva do vienka celoživotné učenia a poučenia.
 
 
Keď sa stretne Škorpión a Kozorožec, väčšinou to medzi nimi zaiskrí. Pociťujú vzájomnú príťažlivosť a erotické vibrácie, spájajú ich aj podobné alebo rovnaké uhly pohľadu na život a dianie v ňom. Súzvuk nájdu i v debatách, v rámci ktorých zistia, že majú zhodné sny a túžby. Jeden pri druhom vnímajú pocity stability, pevnosti, zakorenenosti. 
Lepším variantom na odštartovanie vzťahu je žena - Škorpiónka a muž - Kozorožec. V opačnom garde sa odporúča skôr kamarátske spojivo. 
Nositeľ zemského znamenia zodiaku je na opozitnej strane očarený viacerými atribútmi. Na Škorpiónovi sa mu páči spoľahlivosť, zodpovednosť, netradičné erotické fluidum, sálajúca dráždivosť, ale aj zaujímavé životné názory či svojská filozofia. Navyše - zo Škorpióna "vyviera" spontánne duchovno, ktoré je pre Kozorožca veľkým magnetom.
Aj "pichľavec" vníma na druhej strane - teda na Kozorožcovi - viaceré pozitívne rysy. Priťahuje ho stabilná osobnostná vibrácia, zmysel pre vytvorenie hodnotného vzťahu - stojaceho na pevných pilieroch, ale aj istá štruktúrovanosť, ktorá Škorpiónovi vyhovuje, pretože sám uprednostňuje nalinajkovaný spôsob života. Kozorožec ho oslní aj nečitateľnosťou - a tá je pre nositeľa vodného znamenia priam magnetickým prvkom.  
Ak sa Škorpión a Kozorožec rozhodnú vstúpiť do pevnejšieho zväzku, očakáva sa, že im to vydrží roky. Samozrejme, musia sa snažiť - ako to už v dnešnom svete plnom rozdielov chodí. Bariérami či prekážkami pri rozvoji spojiva môžu byť najmä vonkajšie vplyvy - obe strany musia byť oslobodené od iných partnerstiev. Akákoľvek tretia osoba bude pri vzťahovom progrese hotovým zabijakom. Od oboch strán sa tiež vyžaduje, aby mali jasno v pocitoch - teda aby presne vedeli, čo na ľúbostnej báze chcú a čo zasa nie. Kozorožec musí byť väčšmi otvorený - citlivejší a zaujímajúci sa o emócie Škorpióna. Naopak, "pichľavec" by mal zľaviť zo svojej nátlakovosti, jedovitosti a snahy mať všetko podľa seba. 
Ak sú tieto záležitosti hneď v úvode rozkvetu vzťahu vysporiadané a vyčistené, Kozorožec a Škorpión môžu vstúpiť do zaujímavého partnerstva. Vzájomný zväzok bude naplnený súzvukom, pevnosťou, zodpovednosťou, štruktúrovanosťou, rodinnou a domáckou atmosférou. 
Samozrejme, aj spojivo medzi vodným a zemským znamením zodiaku prináša nuansy. Zo strany Kozorožca ide najmä o nudnosť, pasivitu a vyčkávavosť - treba si uvedomiť, že Škorpión vyžaduje viac akčného prístupu. 
Naopak, "pichľavec" musí ustriehnuť hádavosť, nespokojnosť a žiarlivosť. 
V každom prípade ale platí, že zverenci Pluta a Saturnu môžu vybudovať perspektívny zväzok, kde bude o celostný súlad dobre postarané. 
 
 
Zdroj obrázkov: pixabay
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 125)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6401