SRDCOSKOP - vzťahový súlad medzi Rakom a Kozorožcom

12.07.2018 08:09

 

Medzi Rakom a Kozorožcom vládne doplňujúca, ale aj napäťová kompatibilita. Spojivá tohto typu bývajú zriedkavejšie - a obyčajne sa nekončia najšťastnejšie. 
 
 
Rak je vodným znamením zvieratníka. Element vody mu prináša citlivosť, emočnosť, zmysel pre rodinu, ale aj rozbúrené vnútro, melancholickosť, sebatrýzeň či náladovosť. Nad Rakmi drží počas života pomyselné perute Luna - planéta hĺbky, duchovnosti, duševnosti, intuitívnosti, ale aj komplikovanej povahy, precitlivenosti a ustavičného myšlienkového vracanie sa k tomu, čo bolo. 
 
Kozorožec je zemským znamením zodiaku. Element zeme mu dáva do vienka pevnosť, stabilnosť, štruktúrovanosť, ale aj nudnosť, ťažkopádnosť či prehnanú racionálnosť a pragmatickosť. Kozorožím astro-vládcom je Saturn - prinášajúci početné osudové lekcie. To preto sa mnohí decembrovo-januároví ľudia stretávajú s nemalými pozemskými skúškami, testujúcimi ich pevnú vôľu a schopnosť nevzdávať sa. 
 
Keď sa stretne Rak a Kozorožec, môžu nastať dve situácie. Buď si druhú stranu absolútne nevšimnú a prejdú popri sebe ako dvaja duchovia. A to je častejší prípad. V ojedinelých momentoch si môžu padnúť do oka. Spoja ich rodinné oslavy, prípadne známi, priatelia alebo kolegovia v práci. 
 
Spočiatku badajú na opozite pozitívne rysy. Rakovi sa na Kozorožcovi páči zodpovedný prístup k životu, rozumné jednanie a triezvy um. Má pocit, že po boku zemského znamenia môžu vytvoriť harmonické rodinné prostredie bez otrasov a zemetrasení. Aj druhá strana, čiže Kozorožec badá na polovičke pozitívne rysy. Rak je preňho zaujímavým a tajomným jedincom s peknými očami, hrejivým srdcom a jemnocitným vyžarovaním. Vzájomne si vyhovujú aj z dôvodu konzervatívnosti a štruktúrovanosti - obe strany jestvujú rady v životných linajkách. 
 
Ak sa rozhodnú vstúpiť do trvácneho partnerstva alebo manželstva, musia si byť vedomí toho, že časom nastúpia peripetie a prekážky - schopné vyústiť do rozkladu. Kľúčovým problémom sa stane boj medzi rozumom a srdcom. Kozorožec je rozumový typ - pragmatický, racionálny, všetko prehodnocujúci z pohľadu umu. Naopak, Rak patrí do spektra takzvaných srdcových ľudí - uprednostňujúcich idealistické vnímanie bytia. Tento rozpor smeruje k tomu, že Rak vníma Kozorožca ako bezcitného jedinca a Kozorožec zasa Raka ako precitliveného rojka či blázna. Okrem tejto vzťahovej peripetie vznikajú aj iné nuansy - ustavičná nespokojnosť Raka, emočná uzatvorenosť Kozorožca, komunikácia na inej vlnovej dĺžke, sexuálny chlad, prípadne aj odlišný postoj k peniazom a ich utrácaniu. 
 
Všetky tieto inakosti môžu ústiť do zániku vzťahu. Zväzok dokáže fungovať len za predpokladu, že Rak bude väčšmi racionálny a Kozorožec zasa väčšmi emočný - čo však v mnohých prípadoch možné nie je, pretože tieto vlastnosti daným znameniam nie sú dané do vienka. 
 
 
Zdroj obrázkov: pixabay
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382