SRDCOSKOP - vzťahový súlad medzi Pannou a Levom

14.09.2018 07:19

 

Medzi znamením Panny a Leva funguje neutrálna, ale aj doplňujúca a napäťová kompatibilita. Nad zväzkami medzi "štruktúrovanou" Pannou a "horkokrvným" Levom visí otáznik - a ťažko predpokladať, ako sa spojivo vyvinie. 
 
 
Panna je zemským znamením zvieratníka. Element zeme jej dáva do vienka ustavičnú túžbu po zakorenení sa - jestvovaní v stabilných, pevných a fixných životných mantineloch. Augustovo-septembroví jedinci bývajú zodpovední, prispôsobiví, poriadkumilovní, ale aj prehnane kritickí a nároční, a to tak voči vlastnému ja, ako aj voči okoliu. Hoci si to nepriznajú, majú radi, keď sa všetko deje v takzvanej nalinajkovanej forme. Ak sú štruktúry, v ktorých existujú, niečím alebo niekým narušené, bývajú podráždení, hnevliví a jedovití. Nad Pannami drží počas života ochranné perute Merkúr - planéta analýzy. To preto sa sú také premýšľavé a hĺbavé. Dá sa povedať, že hlava im beží na plné obrátky, a to 24 hodín denne. Prehnané racio či pragmatizmus zvyknú ústiť do takzvanej chladnej tváre, ktorú Panny často majú - a pre ktorú si od seba zvyknú odháňať potenciálnych partnerov alebo partnerky. Skrátka, svoje emócie nedokážu prejaviť v ich pravej a čistej podstate - tak, ako sa rinú zo srdca. 
Lev je ohnivým znamením zodiaku. Element ohňa mu prináša aktívnu moc, dynamického ducha, odvážny charakter a optimistické vyladenie. Na strane druhej aj silnejšie ego, dominanciu a snahu mať všetko podľa vlastných princípov - bez ohľadu na to, čo chce alebo čo si myslí okolie. Nad Levmi drží počas života ochrannú ruku Slnko - astro-prvok ustavičnej hnacej sily. To preto sa o júlovo-augustových jedincoch hovorí, že majú vrtule v zadku. 
Keď anjeli lásky - takzvaní Amorovia - pretnú životné cestičky Panny a Leva /čo sa ale nestáva často/, zvyčajne si nepadnú do oka. Chýba tam iskrivosť, túžobnosť, magnetizmus. Majú pocit, že ten druhý je, ľudovo povedané, z iného cesta. Niekedy však aj motyka vystrelí. Občas sa prihodí, že takzvané náhody sa podpíšu pod viaceré nečakané stretnutia, vplyvom ktorých sa o seba dve bytosti začnú zaujímať. Rozvoj vzťahu možno charakterizovať ako pomalší, trpezlivejší, rozvláčnejší. Zvyčajne to býva Lev, kto vyvíja silnejšiu iniciatívu. Panna je v tomto smere opatrná a vyčkávavá. Ak sa Levovi dlhodobé dobíjanie srdca potenciálnej polovičky nezunuje - a teda nestratí trpezlivého ducha - časom si pozornosť zemského znamenia zvieratníka získa. Musí si však byť vedomý toho, že ešte nevyhral - pokým on by chcel všetko ihneď a okamžite /vrátane intímneho spojenia/, Panna si dá načas. 
V prípade, že odštartujú hodnotnejšie partnerstvo alebo manželstvo, spočiatku badajú na druhej strane pozitívne rysy. Panne sa na Levovi páči najmä dynamická osobná vibrácia a snaživý duch. Oceňuje jeho ctižiadostivosť a chtivosť - ktorá Panne často chýba. Očarená je aj optimistickým fluidom Leva. 
Naopak, ohnivákovi sa na opozite pozdáva snaha vybudovať kvalitné a na pevných pilieroch stojace spojivo. Kdesi v hĺbke duše tuší, že z Panny by bol dobrý partner, prípadne aj rodič. 
Čoskoro však nastupujú nuansy. Lev sa v očiach Panny stáva príliš dominantný a riadiaci - a tento atribút jej kradne osobnú identitu a autenticitu. Cíti sa zovreto a menejcenne. 
Negatívne rysy badá aj Lev - na Panne mu prekáža najmä nedostatočné prejavovanie citov. Hodnotí ju ako chladnú osobu - a v podstate netuší, či ho ľúbi, alebo je po jeho boku z iných, napríklad materiálnych dôvodov. 
Zdravá komunikácia medzi Levom a Pannou chladne, vznikajú aj intímne blokády, množia sa hádky a spory. Všetky tieto atribúty môžu ústiť do rozkladu zväzku. Zvyčajne to býva Panna, ktorá zo vzťahu utečie. 
Prežijú len tie spojivá, v ktorých Lev skreše svoj ego-hrebienok a Panna väčšmi prejaví svoju "ľúbivosť". To je však - vzhľadom na komplikovanejší charakter oboch strán - mimoriadne ťažká výzva.
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 125)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6401