SRDCOSKOP - vzťahový súlad medzi Býkom a Kozorožcom

21.09.2018 07:00

 

Medzi znamením Býka a Kozorožca funguje doplňujúca, miestami neutrálna kompatibilita. Keď sa dajú dokopy, anjeli lásky budú stáť po ich boku - a dodávať do zväzku veľa prajných energií. Z toho možno usúdiť, že "rohaté" spojivá môžu fungovať dlhé roky, prípadne aj celoživotne. 
 
 
Býk aj Kozorožec sú zemskými znameniami zvieratníka. Element zeme prináša svojim zverencom pragmatizmus, zdravé racio a túžbu po jestvovaní v stabilných a fixných životných štruktúrach. Zemské znamenia zodiaku neznesú, keď niečo alebo niekto nahlodá fungujúce a zaužívané normy. Potom sa stávajú hnevliví a jedovití. 
 
Nad Býkmi drží počas pozemského bytia ochranné perute Venuša. Ide o planétu lásky, harmónie, krásy a pokoja. To preto potrebujú aprílovo-májoví jedinci toľko citov - aj keď si to len málokedy priznajú. Venuša prináša svojim zverencom relatívne pokojnú a mierumilovnú osobnostnú vibráciu, trpezlivého ducha a zmysel pre všetko krásne a estetické. 
 
Nad Kozorožcami drží počas života strážny štít Saturn - nebeský učiteľ. To preto sa mnohí decembrovo-januároví ľudia potýkajú pri potulkách "pozemskosťou" s toľkými prekážkami a peripetiami. Vďaka nim majú duchovne zmúdrieť. 
 
Keď osudové sudičky prepoja životné cesty Býka a Kozorožca, zvyčajne si - ako sa hovorí - zahrajú na strunu. Sú totiž z rovnakého alebo veľmi podobného cesta. Spájajú ich zhodné názory, optiky, ale aj túžby, sny či pohnútky. Obe znamenia zvieratníka prahnú po tom, aby mohli fungovať v stabilnom partnerstve bez zbytočných otrasov a turbulencií. Chcú jediné - mať harmonický domov, kde na nich vždy čaká milujúca osoba. 
 
Kozorožcovi sa na Býkovi páči zodpovednosť a spoľahlivý prístup k životu. Ak niečo sľúbi, väčšinou to aj dodrží. Nevera mu býva cudzia. Disponuje pokojným vyžarovaním - a to pôsobí na Kozorožca ako balzam na dušu.
 
Sympatie fungujú aj naopak. Býkovi sa na Kozorožcovi pozdáva racionálny a zdravo pragmatický prístup k životu, dôveryhodnosť a túžba budovať hodnotný vzťah, stojaci na pevných pilieroch. Obe znamenia majú relatívne pozitívny vzťah k peniazom a dokážu sa zhodnúť v tom, ako, kedy a kde ich míňať. 
 
Samozrejme, aj vo vzťahu medzi dvoma zemskými znameniami časom nastupujú nuansy, ktoré treba prekonávať. Obojstranne vnímajú občasnú tvrdohlavosť a tvrdošijnosť. Pri hádkach alebo sporoch je dôležité zraziť z hlavy ego-hrebienok, sklopiť zrak a dať za pravdu polovičke. Problémom tiež býva oslabená komunikácia - a to vzhľadom na to, že i Býk, i Kozorožec ťažšie prejavujú svoje skutočné emócie. 
V zemských vzťahoch treba ustriehnuť aj nudnosť a stereotypnosť. V prípade, že by "útočili" dlhší čas, jednému z partnerov môže - ako sa hovorí - zašramotiť v hlave, čo by mohlo ústiť do hľadania inej polovičky. Stáva sa to však málokedy. 
V každom prípade ale platí, že spojky medzi Býkmi a Kozorožcami veštia prajnú a kvalitnú vzťahovú budúcnosť.
 
 
Zdroj obrázkov: pixabay
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 125)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 274)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (558)

9%

Celkový počet hlasov: 6397