SRDCOSKOP - vzťahový súlad medzi Baranom a Škorpiónom

01.05.2018 08:20

 

Medzi znamením Škorpióna a Barana vládne magnetizujúca, ale aj napäťová kompatibilita. Tá prináša zaujímavé iskrenie a zvláštnu príťažlivosť, no na strane druhej aj bojovnosť a súperenie.
 
 
Škorpión je vodným znamením zvieratníka, Baran znamením ohnivým. Už z tohto "astro-výpočtu" je zrejmé, že ideálna vzťahová súhra sa bude hľadať a nachádzať veľmi ťažko. Voda hasí, oheň spaľuje. To znamená, že pokým vodné znamenie zodiaku bude polovičke kradnúť jej identitu a autenticitu, ohnivé znamenie zvieratníka spôsobí opozitu emočné rany a pomyselné popáleniny. 
Škorpiónom vládne Pluto, Baranom Mars. Pluto je planétou hĺbok, mystiky, duchovna, spirituality, transcendentality, ale aj emócií, sentimentality a melanchólie. Mars je planétou dynamiky, akčnosti, ráznosti, rozhodnosti, pevnosti, fixnosti, ortodoxnosti, pragmatizmu a racionality. Medzi vibráciami Pluta a Marsu vznikajú síce vášnivé, no viac-menej deštruktívne a súperiace "vlny". 
V bežnom živote vznikajú spojivá medzi vodnými a ohnivými znameniami zvieratníka pomerne často. Pravdepodobne za to môže karma - odžívanie restov alebo dlžôb z minulých životov. Skrátka, títo ľudia sa poznali aj v predošlých inkarnáciách a určité dlhy si majú vrátiť alebo anulovať práve tu a teraz - v aktuálnom živote. Navyše, sú až takí odlišní, že sa jeden od druhého môžu veľa naučiť. 
Keď sa spoznajú, v úvodných fázach rozvoja vzťahu badajú na polovičke viaceré pozitívne rysy. Škorpiónovi sa na Baranovi páči silné erotické fluidum. Dá sa povedať, že je z neho "hotový". Pozdáva sa mu tiež dynamická a rázna povaha, životný optimizmus a dobrodružný duch. Vodné znamenie sa v "ohnivákovi" rado vŕta - spoznávajúc taje a mystériá jeho duše. 
Aj Baranovi sa na Škorpiónovi páčia viaceré črty. Je preňho magický, tajomný, kúzelný. Chvíľami nedostupný, chvíľami až príliš blízky. Sála z neho zvláštny opar, ktorý chce uchopiť a pochopiť. 
Keď sa rozhodnú vstúpiť do partnerstva alebo manželstva, musia byť pripravení na to, že počiatočné pozitívne atribúty nahradia aspekty záporné a komplikované. To, čo bolo spočiatku čarovné a oslňujúce, nadobudne ponurý ráz. Až príliš aktívna povaha Barana sa pre Škorpióna stáva zabijakom. Nepáči sa mu, že vo vzťahu nehrá prím - ale sa musí prispôsobovať svojej polovičke. Navyše, Baran sa v očiach "vodáka" stáva čoraz agresívnejší a arogantnejší, mysliaci skôr na vlastné blaho než na blaho okolia. Škorpión nadobúda pocit či podozrenie, že Barana nemôže vlastniť a držať na pomyselnej uzde. A to mu ryje poriadne vrásky na tvári. 
Pochopiteľne, aj "ohnivák" badá na opozite viaceré záporné rysy. Ide najmä o náladovosť, výbušnosť, jedovitosť, hnevlivosť, prípadne aj silnú žiarlivosť. A práve tieto "komponenty" ústia do početných hádok a sporov. Pokiaľ bujnejú, zväzok medzi Škorpiónom a Baranom stráca na sile. Prestávajú si rozumieť duchovne, neskôr aj fyzicky - teda v posteli. A to je už len krôčik k rozchodu. 
Pravda je taká, že spojivá medzi vodným a ohnivým znamením zodiaku trvajú len určité obdobie. Keď v nich vyhasne iskra lásky a nahlodá sa vzájomná dôvera, idú od seba. Samozrejme, existujú aj výnimky - tých je ale málo. 
 
 
Zdroj obrázkov: pixabay
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382