Spríjemnite si jesenné večery magickými vôňami a ponorte sa do sveta aromaterapie

23.10.2015 10:34

Jesenné a zimné večery bývajú smutné a melancholické. Spríjemniť si ich môžete kúzelnými vôňami. Vyskúšajte vanilku, škoricu alebo čarovný badián. Všetky arómy majú uzdravujúce aj mystické účinky.

Vanilka
Voňavé sladké korenie pochádzajúce zo Strednej Ameriky sa dnes považuje za jedno z najvzácnejších a najdrahších na svete. Jeho výroba a spracovanie je zložité - podobne ako pri šafrane. Hojne sa využíva nielen v kuchyni, ale aj kozmetike. Je súčasťou mnohých parfumov, esenciu z vanilky nájdete i v mydlám alebo sprchovacích géloch.
Korenie sa vyznačuje ťažkou a bohatou vôňou, ktorá stimuluje psychiku. Kadidlo s touto látkou dodáva duševnú silu a vitalitu. Do unaveného tela vnáša energiu. Vanilkou môžete zahnať únavu a uvoľniť pohybový aparát.
Priťahuje lásku, šťastie, ale aj obchodný úspech.


Škorica
Korenie pochádza z ďalekej Indie a Číny. Vďaka intenzívnej a neopakovateľnej vôni sa škorica využíva najmä v kuchyni. Poznáme desiatky rôznych koláčov či zákuskov, kde zohráva toto korenie dôležitú rolu.
Nazýva sa tiež korením radosti, pretože obsahuje látky podporujúce produkciu hormónov šťastia. V kozmetike sa pridáva najmä do pien do kúpeľa, pretože má relaxačné účinky.
Pálením oleja zo škorice posilníte intuíciu a tvorivosť. Vôňa zaháňa melanchóliu a smútok, pomôže aj ako afrodiziakum.
Škorica prináša bohatstvo, a preto by nemala chýbať v žiadnom dome.


Badián
Hviezdicový aníz je typický nielen svojím výnimočným tvarom, ale i vôňou. Korenie z Číny sa už stáročia používa v liečiteľstve aj kozmetike. Zaháňa plachosť ľudí, a preto je súčasťou mnohých parfumov. Zabezpečuje rýchle zbližovanie ľudí a otvorenie sŕdc.
Pálenie silice z anízu vnesie do príbytku teplo a útulnosť.
Zo zdravotného hľadiska sa používa pri menštruačných bolestiach, dýchacích problémoch a migréne.


Zázvor
Prenikavú vôňu zázvoru, čiže ďumbieru spoznáte na kilometre. Po prírodnom zázraku siaha čoraz viac ľudí. Rokmi dostáva prívlastok "všeliek", pretože okrem toho, že harmonizuje napätú psychiku, z tela vyháňa neduhy všetkého druhu - bolesti, zápaly, vírusy i bacily.
Aromatickými zložkami ďumbieru sú silice a štipľavá látka gingerol, ktorá svojím účinkom pripomína kyselinu acetylsalicylovú.
Tlmí zrážanlivosť krvi, zlepšuje jej prietok, a tak ochraňuje srdcovo-cievny systém. Znižuje riziko infarktu, artériosklerózy, likviduje bolesti hlavy. Jeho chuť je ostrá, mierne sladká, nájdeme v nej stopy citrónovej arómy.

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 128)

18%

Výklad kariet (869)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6405