SPIRITUÁLNY SLOVNÍK: Najfrekventovanejšie ezoterické pojmy na písmeno H

13.08.2016 14:25
 
*Hadia sila – nazývaná aj kundalini. Zobrazuje sa ako had, ktorý stúpa od spodku chrbtice až k vrchu hlavy. Je to energia, sídliaca v každom z nás, čakajúca na prepuknutie a aktiváciu. Prestupuje čakrami, čiže energetickými centrami a človeku zabezpečuje duchovný rast, spirituálne poznanie a mocné mystické zážitky. Kundalini sa prebúdza napríklad jogou alebo meditačnými cvičeniami. 
 
*Havran – jeden zo symbolov čarodejníctva. Patrí do rodiny krkavcovitých vtákov, hniezdi na stromoch v otvorenej krajine, ako aj v parkoch. Niekdajšie bosorky s ním vraj dokázali viesť dialóg – disponoval bezhraničnou múdrosťou a schopnosťou správne poradiť. Havrany v záhrade alebo v okolí príbytku vraj indikovali počarovanie či kliatbu. 
 
 
*Haniel – mocný archanjel, strážca jemného červeného svetla. Dodáva pevnosť, stabilitu a istotu, eliminuje strachy a obavy. V človeku prebúdza takzvané samouzdravovacie kódy, prostredníctvom ktorých sa dokáže zbaviť akejkoľvek choroby, resp. jej spúšťačov. Haniel ochraňuje všetko živé na planéte Zem. 
 
*Hematit – minerálny kameň, viažuci sa k prvej, teda základnej čakre. Má kovovú farbu. Likviduje strachy a fóbie, dodáva odvahu. Ruší stagnačné životné energie, pomáha pri magnetizovaní hojnosti. Na fyzickej báze blahodarne pôsobí na chrbticu, krv, lymfu a vyprázdňovanie. 
 
*Hypnóza – práca s podvedomím či nevedomím človeka. Terapeut uvádza svojho klienta do špeciálneho stavu, v ktorom sa dajú odblokovať škodlivé energie, emócie, myšlienky alebo zážitky – a to najmä také, ktoré v danom jedincovi uviazli v minulosti. 
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382