Škorpióni, chcete vedieť, ktorá je vaša osobná liečivá bylinka? Kliknite...

05.06.2016 21:20

Čo váš môže potrápiť v aktuálnom období?

Vo vašom tele sa nachádza množstvo usadenín a „odpadkov“. Zaťažujú celý tráviaci trakt. To preto mávate kŕče, sužuje vás nafukovanie brucha, prípadne bojujete s poruchami vyprázdňovania. Je najvyšší čas pustiť sa do očisty vnútorného prostredia – aktuálne obdobie je na to ako stvorené.  

Osobná liečivá rastlinka a jej vplyv na fyzické telo

Ďumbier lekársky

Prenikavú vôňu zázvoru, čiže ďumbieru spoznáte na kilometre. Po prírodnom zázraku siaha čoraz viac ľudí. Rokmi dostáva prívlastok "všeliek", pretože okrem toho, že harmonizuje napätú psychiku, z tela vyháňa neduhy všetkého druhu - bolesti, zápaly, vírusy i bacily.

Aromatickými zložkami ďumbieru sú silice a štipľavá látka gingerol, ktorá svojím účinkom pripomína kyselinu acetylsalicylovú. Jeho chuť je ostrá, mierne sladká, nájdeme v nej stopy citrónovej arómy.

Ďumbier čistí vnútorné orgány – má silné detoxikačné účinky. Posilňuje obranyschopnosť organizmu, tlmí prejavy prechladnutia či chrípky. Pomáha pri zápaloch dýchacieho traktu.

Aromatický zázvor tlmí zrážanlivosť krvi, zlepšuje jej prietok, a tak ochraňuje srdcovo-cievny systém. Znižuje riziko infarktu, artériosklerózy, likviduje bolesti hlavy. Zmierňuje kinetózu počas cestovania. Obklady zo zázvorového odvaru majú protizápalové a analgetické účinky, čiže utišujú bolesti pri zápaloch kĺbov.

 

Energetické účinky

Ďumbier odháňa takzvaných duchov mysle – entity, ktoré v človeku „živia“ negatívne uvažovanie, skepsu, ale aj strachy či obavy. Jeho vôňa vnáša do priestoru optimistické vibrácie.

 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 128)

18%

Výklad kariet (869)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6405