Raci, chcete vedieť, ktorá je vaša osobná liečivá bylinka? Kliknite...

05.06.2016 21:10

Čo váš môže potrápiť v aktuálnom období?

Nedokážete vypnúť, ustavične nad niečím premýšľate. Uvažujete nad minulosťou, riešite prítomnosť a strachujete sa, čo prinesie nadchádzajúce obdobie. Nečudujte sa, ak sa všetky tieto atribúty pretavia do starostí s krvným tlakom. Majte ho pod kontrolou.

Osobná liečivá rastlinka a jej vplyv na fyzické telo

Imelo biele

„Neboj sa infarktu, ak veríš v silu imela!“ vravievali staré babky bylinkárky. A zrejme neklamali. Rastlinka má blahodarné účinky na kardiovaskulárny systém.

Imelu by mali venovať pozornosť najmä ľudia vo vyššom veku. Cieľovým orgánom liečivého pôsobenia rastliny je srdce. Obsahuje látky, ktoré znižujú tlak krvi, upravujú srdcový rytmus a pôsobia protiskleroticky - teda odstraňujú vápenaté usadeniny v cievach. Je vhodná aj pre ľudí, ktorí sa zotavujú po mozgovej príhode. Proteínové zložky imela brzdia delenie zhubných buniek, čiže pôsobia protirakovinovo. 

Bylinka pôsobí močopudne, tlmí bolesti hlavy, pomáha pri závratoch, zastavuje krvácanie, reguluje vylučovanie žlče a činnosť pankreasu. Po imele môžu siahnuť aj ženy v prechode - listy dokážu zmierniť búšenie srdca, zrýchlenie tepu, návaly, pocity strachu a ťažkosti s dýchaním. Najnovšie výskumy ukazujú, že rastlina je, takpovediac, imuno-bombou – zvyšuje obranyschopnosť organizmu. Bobuľky z imela sú nejedlé.

 

Energetické účinky

Imelo prináša do domu šťastie, hojnosť a blahobyt. Priťahuje financie a úspech. Pomáha párom, ktoré nedokážu splodiť bábätko.

 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 128)

18%

Výklad kariet (869)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6405