SPIRITUÁLNY SLOVNÍK: Najfrekventovanejšie ezoterické pojmy na písmeno B

27.06.2016 20:01
 
*Boh – stvoriteľ sveta. V rôznych náboženstvách má rôzne pomenovania. Všemocná energia, pôsobiaca na minulosť, prítomnosť aj budúcnosť. Vševidiace oko, najspravodlivejšia a najmilosrdnejšia bytosť. Najvyššia Láska, Najvyššie dobro, Najvyššia čistota. Najmohutnejšie srdce, v ktorom má miesto každý z nás. Otec, ku ktorému sa vraciame po odbití životných hodín. 
 
*Bazálna čakra – základné alebo koreňové energetické centrum. Keď je harmonické, milujeme život a vychutnávame si ho plnými dúškami. Pozemské trápenia nechávame plynúť popri nás, nevpúšťajúc ich dnu. Na bazálnu čakru negatívne vplývajú strachy, obavy, životná skepsa či nenávisť voči bytiu ako takému. Prvé energetické centrum ovplyvňuje pohybový aparát, ale aj hrubé črevo a lymfatický systém. Jeho farba je červená. 
 
 
*Barakiel – jedna z mocných anjelských bytostí. Hovorí sa mu aj anjel šťastia a prosperity. Pomáha pri magnetizovaní duchovného i materiálneho blahobytu. Je tiež anjelom rodinnej pohody a patrónom manželstiev. 
 
*Beryl – minerálny kameň. Sprievodca zdravým životom. Človek, ktorý ho nosí pri sebe, kráča po správnych osudových cestách – v súlade s potrebami a požiadavkami duše. Minerál ruší stresy a napätie, dodáva celistvú pohodu. Pomáha pri veštení. 
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382