Barani, chcete vedieť, ktorá je vaša osobná liečivá bylinka? Kliknite...

05.06.2016 21:04

Čo váš môže potrápiť v aktuálnom období?

„Masa“ povinností ovplyvní vašu psychiku. Vplyvom vypätia a stresu hrozia bolesti hlavy alebo starosti s nervovým systémom. Bojovať môžete aj s vyčerpanosťou a nespavosťou.

Osobná liečivá rastlinka a jej vplyv na fyzické telo

Valeriána lekárska

Bylinka je známa pod mnohými menami – naši predkovia ju nazývali baldriánom, kozlíkom či mačacou zelinou. Hovorievalo sa, že každú rastlinku stráži takzvaná sudička dobrých vzťahov. Ak si človek vezme domov čo i len jediné stebielko liečivej bylinky, do jeho rodu a rodiny sa „vnesú“ harmonizujúce energie, ktoré urovnajú všetky spory, konflikty a hádky.

Ide o trvácu rastlinku, dosahuje výšku až jedného metra. Kvety sú bieloružové. Valeriánu nájdeme v kroviskách, na lesných svahoch či vlhkých lúkach, ale aj pri potokoch. V niektorých krajinách sa pestuje na farmaceutické účely.

Valeriána lekárska je bylina s upokojujúcimi účinkami. Blahodarne vplýva na nervový systém a používa sa pri podráždenosti - najmä vplyvom stresov a vyčerpania. Pomáha prekonávať chronické poruchy spánku, depresie a hysterické stavy. Uvoľňuje svalové napätie, harmonizuje činnosť srdca, tlmí bolesti hlavy, pôsobí proti žalúdočnej neuróze i črevným ťažkostiam.

 

Energetické účinky

Valeriána odháňa zlých duchov a démonov, ktorí človeku bránia zaspať. Uvoľňuje myseľ a zbavuje ju nánosov z minulosti, ako i strachov z budúcnosti. Človeka učí žiť pre moment „tu a teraz“.

 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382