Vodnári, chcete vedieť, ktorá je vaša osobná liečivá bylinka? Kliknite...

05.06.2016 21:24

Čo váš môže potrápiť v aktuálnom období?

Už dlhší čas badáte, že ste ako vo väzení. Váš život stagnuje – na rukách máte pomyselné putá, ktoré vás spájajú s nevhodnými ľuďmi, situáciami alebo priestormi. Odniesť si to môže srdce, prípadne cievy. Doprajte im liečivú bylinnú kúru.

Osobná liečivá rastlinka a jej vplyv na fyzické telo

Hloh obyčajný

Na jar zakvitne bielymi kvetmi, počas jesene sa „pýši“ červenými plodmi. Reč je o hlohu – rastline, ktorú našu predkovia nazývali aj „srdce-budičom“. Z bylinky si vyrábali teplé nápoje, ale aj múku, či dokonca chutný lekvár. Rastlinu žuli aj v surovom stave. Jedno je isté - kto si čaj z hlohu obyčajného dopraje pravidelne, mal by mať zdravý, vitálny a silný kardiovaskulárny systém.

Hloh zlepšuje prekrvenie vencovitých tepien. Priaznivo vplýva na srdcový sval a minimalizuje záchvaty pri ischemickej chorobe. Upravuje krvný tlak, má protisklerotické účinky. Čaj z bylinky by mali popíjať pacienti po infarkte – stabilizuje srdcový rytmus. Upravuje hladinu cholesterolu v krvi, uvoľňuje kŕče a údajne pomáha aj pri impotencii.

Rastlinka sa osvedčila pri liečení chrípky či nespavosti. Zmierňuje depresívne a úzkostné stavy. Bylinné kúry s obsahom hlohu zlepšujú myslenie a pamäť, zvyšujú celkovú výkonnosť organizmu.

 

Energetické účinky

Hloh má silnú ochrannú funkciu. V minulosti bol súčasťou živých plotov. Hovorievalo sa, že takúto „zelenú prekážku“ neprekročí žiaden zlodej, závistlivec či špekulant. Kúsok konárika v taške či kabelke chráni pred úbytkom peňazí.

 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 128)

18%

Výklad kariet (869)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6405