Váhy, chcete vedieť, ktorá je vaša osobná liečivá bylinka? Kliknite...

05.06.2016 21:18

Čo váš môže potrápiť v aktuálnom období?

Citlivé Váhy môžu „ochromiť“ starosti spojené so vzťahmi. Nie je vylúčené, že do vášho zväzku vniknú ťažké energie – hádky, komunikačné bariéry, manipulátorstvo, prípadne aj žiarlivosť či nevera. Odnesie si to lonová oblasť. Pod kontrolou majte najmä močové cesty. Hrozia zápaly.

Osobná liečivá rastlinka a jej vplyv na fyzické telo

Medvedica lekárska

Bylinka oplýva obrovskou uzdravujúcou silou – zrejme aj preto má vo svojom názve mohutné a odvážne zviera. Medvedica je už stáročia uznávaným liečivom v škandinávskych krajinách, kde ju častujú prívlastkom „bojovník proti ohňu v organizme“. A skutočne – rastlinka má výrazné protizápalové účinky.

Rastie predovšetkým na severnej pologuli, v mnohých krajinách je chránená. U nás sa vyskytuje roztrúsene – nájdeme ju napríklad v Nízkych Tatrách. Podobá sa na brusnicu.

Blahodarne vplýva najmä na močové cesty. Rozpúšťa kamene v uro-trakte a eliminuje infekcie obličkového systému. Používa sa aj ako antidiabetikum. Čistí krv a zmierňuje bolesti. 

Medvedica sa osvedčila v boji proti tráviacim ťažkostiam – z vnútorností „odoberá“ zápaly, harmonizuje sliznicu žalúdka, priaznivo vplýva na činnosť pečene. Tonizuje srdcový sval. Naši predkovia ju nazývali aj hrôzník alebo tolokňanka.

 

Energetické účinky

Medvedica vnáša do rodinného prostredia pokoj, harmóniu, rešpekt a úctu. Človeka učí tolerancii. Utlmuje a „kreše“ ego. Rozpúšťa rodové blokády či škodlivé kódy – takzvanú energetickú genetiku.

 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 125)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 276)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (558)

9%

Celkový počet hlasov: 6399