Uzdravujúca sila minerálov - aké účinky majú oranžové kamene?

28.04.2015 17:39

*Karneol

V staroveku sa používal ako prostriedok, ktorý mŕtvych chránil na ich ceste do záhrobia. Kamienok prináša odvahu a rozjasňuje myseľ. Pomáha pri budovaní pozitívneho myslenia. Inšpiruje, motivuje, dodáva silu a vitalitu. Osvedčil sa aj v boji proti závislostiam rôzneho druhu - eliminuje chuť na fajčenie či alkohol. Karneol je vhodný pre stagnujúcich ľudí, ktorým sa nedarí nájsť zmysel života.

Oranžový kameň harmonizuje najmä druhú, teda sexuálnu čakru. Je to dobrý pomocník pri problémoch s frigiditou a impotenciou. Reguluje telesné tekutiny a zlepšuje činnosť obličiek. Pomáha aj pri ochoreniach krvi alebo lymfatického systému.

Na duchovnej báze ochraňuje pred zlovestnými energiami z okolia - porobením, prekliatím alebo urieknutím. Ženy stráži pred násilníkmi, deviantmi a sexuálnym obťažovaním.

 

*Jaspis

Už starí Egypťania z neho vyrábali rôzne šperky, gombíky či pečatidlá. Tvoril aj súčasť mocných rituálov alebo amuletov.

Oranžovo-červený minerál eliminuje stres a napätie. Prináša pokoj, rozvahu, mier medzi ľudí. Ruší hádky, konflikty a spory, pomáha nájsť optimálne riešenie a harmonický výsledok pre všetky strany.

Dodáva istotu, pevnosť a stabilitu, no zároveň povzbudzuje vášeň a rozkoš. Zlepšuje intimitu medzi partnermi, pomáha pri otehotnení.

Minerál má aj liečivé účinky. Podporuje obeh a čistí krv. Lieči urogenitálny trakt, hrubé črevo, ale aj pečeň, žlčník či slezinu. U žien zmierňuje bolesti spojené s menštruáciou. Okrem toho podporuje chuť do jedla. Údajne sa osvedčil aj v boji proti anorexii či bulímii.

 

*Oranžový kalcit

Minerál patrí k najmäkším kameňom na svete. Pôvodní obyvatelia Ameriky považovali oranžový kalcit za posvätný kameň. Násobí a zvyšuje celkovú energiu človeka. Odstraňuje strachy, obavy a fóbie. Eliminuje pocity viny či hanby.

Dodáva sebadôveru a sebaistotu, zlepšuje rozhodovacie schopnosti. Zvyšuje intuíciu a pomáha aj pri učení, pretože podporuje pamäť.

Kalcit  je vhodný na liečbu ochorení tráviaceho traktu. Pomáha pri poruchách žalúdka, žlčníka, pečene alebo sleziny. Uzdravujúcu silu vnáša aj do genitálií, močového traktu a obličiek. Zlepšuje krv, uzdravuje lymfu.

Pomáha pri jarnej únave, revitalizuje pokožku.

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 128)

18%

Výklad kariet (870)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6406