Uzdravujúca sila minerálov. Aké účinky majú biele minerálne kamene?

20.05.2016 08:30

 

*Krištáľ

Vzácny minerál je považovaný za jeden z najúčinnejších očistných kameňov vôbec. Zosilňuje pozitívne energie a utlmuje tie negatívne a záporné. 
Dokáže ochrániť tak jedinca, ako aj priestor - napríklad váš dom, obchod či kanceláriu. Dokonca pomáha chrániť pred elektromagnetickými vlnami.
Rozjasňuje myseľ, harmonizuje ego. 
Krištáľ možno použiť takmer pri všetkých zdravotných problémoch. Prikladá sa na bolestivé miesta na tele a uvádza energie do rovnováhy. Výrazne čistí organizmus, podporuje imunitný systém. Je tiež výborným pomocníkom pri hojení popálenín. Krištáľ uvádza naše čakry do vzájomnej rovnováhy, a tak pomáha pri budovaní celostnej harmónie. 
Na duchovnej báze čistí karmu a zvyšuje duchovné schopnosti. Je vynikajúcim pomocníkom pri meditácii, lebo dokáže odfiltrovať všetky rušivé elementy. 

*Selenit

Priesvitný minerál sa vyznačuje mimoriadne jemnými, ale silnými vibráciami, ktoré blahodarne pôsobia na energetické telo človeka. Harmonizuje čakry, meridiány, do poriadku dáva aj narušený aurický systém. Už len dotýkaním sa selenitu pocítite príliv univerzálnej energie. Tá má očistné, liečebné aj vitalizačné účinky. Kamienok spája s anjelskými bytosťami a pri meditáciách s ním môžete nadviazať kontakt s vaším duchovným sprievodcom. Selenit vytvára pokoj a mier, jeho majiteľ sa stáva harmonickým a empatickým človekom. Divy robí aj v priestoroch, kam vnáša rovnováhu a spokojnosť. S obľubou ho využívajú telepati a jasnovidci, pomáha tiež pri veštení a nazeraní do Akášickej kroniky. Kamienok čistí myseľ, uvoľňuje psychiku, rozpúšťa stres aj geopatogénne zóny. Dá sa povedať, že v určitých situáciách je silnejším minerálom ako samotný krištáľ.

Selenit možno použiť pri akýchkoľvek zdravotných ťažkostiach. Stačí s ním pár minút v pokoji meditovať, prípadne ho prikladať na bolestivé miesta. Osvedčil sa pri problémoch s pohybovým aparátom, z tela uvoľňuje škodliviny a toxíny, mierni príznaky epilepsie.

Selenitovými tyčinkami sa dajú z človeka, ale aj priestorov vyháňať nízkohmotné entity – duchovia a démoni.

 

*Mesačný kameň

Adulár alebo tiež mesačný kameň je silný ezoterický minerál. Ako už vyplýva z jeho názvu, je úzko spojený s nocou, lunou, intuíciou a spiritualitou. Človeku otvára tretie oko, posilňuje jasnovidné schopnosti, spája s duchovnými bytosťami, privoláva anjelov, škriatkov a víly. Ak ho nosíte stále pri sebe, ste chránený pred negatívnymi entitami – duchmi, démonmi a logardami, čiže energiami strachu. Kamienok pomáha pri veštení. Keď si ho vedma prikladá počas predpovedania budúcnosti na oblasť čela, čiže tretieho oka, jej veštby sú mimoriadne objektívne a pravdivé. Z aduláru sa vyrábajú aj veštecké gule. Na duševnej úrovni sa mesačný kameň postará o upokojenie rozbúrených citov. Potláča hnev, smútok, precitlivenosť, dokonca aj žiarlivosť. Mimoriadne intenzívne pomáha ženám pri riešení citových problémov – nevery, rozchodu či rozvodu. Nežnejšiemu pohlaviu dodáva istotu, stabilitu, ale aj sebalásku a sebaúctu. Vďaka aduláru sa aj zo „šedej myšky“ môže vykľuť hotová princezná. Kameň sa odporúča aj homosexuálnym osobám. Pomôže im pritiahnuť vhodného partnera či partnerku.

Mesačný kameň je viac-menej ženský minerál. Lieči genitálie, močové cesty, mechúr, ale aj obličky. Prikladaním aduláru na oblasť lona chránite svoje pohlavné ústrojenstvo pred infekciami a zápalmi. Pomáha pri menštruačných ťažkostiach i komplikáciách spojených s prechodom. Na ženskom tele vytvára akýsi obranný štít pred rakovinou. Lieči tiež choré oči a uši.

 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 125)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 275)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (558)

9%

Celkový počet hlasov: 6398