Urobte si protirakovinovú nátierku zo vše-uzdravujúcich semienok

29.05.2015 11:17

Viete, ktoré semienka sú vše-uzdravujúce? Už naši predkovia vedeli o ich mnohorakých účinkoch. Slúžili nielen na výrobu plátna, ale aj ako alternatívne liečivo. Áno, reč je o ľanovom semene. 


Upravuje činnosť čriev, upokojuje napätý žalúdok a bojuje aj proti onkologickým ochoreniam.
Tajomstvo účinku spočíva v zložení ľanových semien. Až 28 % tvorí vláknina. Prírodný zázrak tiež obsahuje obrovské množstvo 3-omega mastných kyselín a takzvaných lignanov, ktoré majú brilantné antioxidačné účinky.
Lignany sa nachádzajú najmä v šupkách ľanového semena, kde ich je aj 100-krát viac ako v iných prírodných produktoch. Problémom je, že pri lisovaní semien sa šupka odstraňuje, a tak zmiznú i lignany. Niektorí výrobcovia ľanového oleja však odstránené zložky vracajú naspäť do tekutiny. Tieto oleje sú najzdravšie.


Ľanové semienka by sa mali stať súčasťou vášho každodenného jedálnička. Kúpte si za balíček týchto zdravých dobrôt a zomeľte ich. Ideálne je, ak budete semená konzumovať v neupravenom stave spolu s potravinami bohatými na bielkoviny. Práve tie zabezpečia, aby sa zdravé látky z ľanu rýchlo vstrebali do vášho organizmu.


Urobte si "protirakovinovú nátierku":
150 g cottage cheese, 3 PL ľanového oleja, 1-2 PL zomletých ľanových semien a štipka čili papriky. Pri miešaní v mixéri pridajte toľko vody, aby zmes zmäkla a mala krémovú konzistenciu.

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382