Túžite po harmonickom príbytku? Vneste doň energiu kvetov a rastlín

02.06.2015 13:40

Harmonická domácnosť už nemusí byť utópiou! Pokoj, dobrú energiu a vitalitu vnesú do izieb kvety a rastlinky. Na fyzickej báze sa postarajú o zvlhčovanie vzduchu, na energetickej o plynulé prúdenie pozitívnej vibrácie "čchi", ktorá je podľa učenia feng-šuej základom kvalitného bývania. Ak ju chcete ešte viac umocniť, používajte iba keramické črepníky a na zeminu v nich poukladajte kamienky.


Izbové rastliny pohlcujú elektromagnetický smog, ktorý produkujú spotrebiče. Ak je ho v byte alebo dome veľa, hrozia zdravotné komplikácie. Kvety v domácnosti podnecujú tvorivosť a hravosť, zlepšujú medziľudské vzťahy a posilňujú intuíciu.


Podľa feng-šuej skúste dodržať nasledujúce rady:
- najlepšiu energiu vnesú do priestoru rastliny s okrúhlymi alebo oválnymi listami; naopak, "špicatolisté" kvety vysielajú jedovaté šípy
- do domácnosti nepatria ani bonsaje, pretože zastavujú životný rast
- kvety musia byť zdravé; v opačnom prípade sa ich disharmónia premietne do nepohody človeka
- vyhýbajte sa sušeným kvetom - priťahujú negatívnu energiu
- ideálne nie sú ani rezané kvety, pretože "vibrujú" únavu a vyčerpanosť


Ak chcete vedieť, ktorý izbový kvet vám prospeje a ktorý nie, urobte si jednoduchý test. Stačí, ak na kúsok nitky zavesíte prsteň.
Postavte sa ku kvietku tak, aby ste medzi sebou a rastlinou mohli držať kyvadlo. Ak sa rozhojdá smerom k vám a ku kvetu, je to pre vás vhodná rastlinka. Ak by sa kyvadlo rozhojdalo vľavo a vpravo, kvet pre vás vhodný nie je. V prípade, že kyvadlo stojí, znamená to, že kvietok vám ani neuškodí, ale ani sa vzájomne nepotrebujete.

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 125)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 274)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (558)

9%

Celkový počet hlasov: 6397