Tieto dary prírody vám dvihnú náladu

21.04.2015 17:46

O produkciu hormónu šťastia sa postarajú najmä banány. Obsahujú jedinečnú kombináciu vitamínu B6 a tryptofánu - aromatickej aminokyseliny.


Zázračným "plodom šťastia" je tiež avokádo. Produkciu serotonínu zabezpečia nenasýtené mastné kyseliny, ktorých je v tomto ovocí požehnane. Zdravé tuky prospejú i vášmu srdcu, pretože likvidujú cholesterol v krvi. Avokádo je bohaté na antioxidanty, čím sa stáva mocným bojovníkom proti onkologickým ochoreniam. V prípade, že váš "jazýček" exotické ovocie príliš nemusí, adekvátnou náhradou avokáda sú domáce vlašské orechy.
Šťastie v človeku dokážu vyburcovať kuchynské bylinky. Ak trpíte depresiami, do jedál pridávajte viac ďumbieru, koriandru alebo tymianu. Obsahujú unikátne éterické oleje, ktoré v mozgu podporujú tvorbu serotonínu. So smútkom si výborne poradia čili papričky.
Naše staré či prastaré mamy vedeli, kam zájsť v prípade, že ich dušu zaplaví smútok a súženie - po liečivé bylinky do prírody. Už stáročia sa pri depresiách odporúča čaj z ľubovníka alebo medovky.

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 126)

18%

Výklad kariet (869)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6403