Táto krvavá plodina vám poriadne prečistí črevá. Pôsobí ako silná kefa

11.05.2015 20:40

Keď sa povie "repa", väčšina z nás si predstaví červené čudo podávané k mäsu v školskej jedálni. Hoci na túto zeleninu nemusíte mať dobré spomienky, pamätajte, že je, doslova, prírodným zázrakom. Plodina pochádza zo Stredomoria a už v období stredoveku ňou liečili choroby rôzneho druhu.


Červená repa obsahuje veľa pektínu, ktorý zabezpečuje vylučovanie cholesterolu, olova a rádioaktívnych látok z organizmu. Nájdeme v nej draslík, horčík, zimok, jód aj fluór.


Ak chcete kompletne prečistiť svoje vnútro, siahnite po červenej pochúťke. Zlepšuje peristaltiku čriev, takže sa osvedčila pri liečbe hnačky i zápchy. Nenahraditeľné miesto má v boji proti syndrómu dráždivého hrubého čreva, ktorý trápi čoraz viac Európanov. Čistí žlčník a žalúdok.


Repa má blahodarné účinky na kardiovaskulárny systém. Pravidelnou konzumáciou môžete znížiť svoj tlak, a tak predísť katastrofálnym následkom. Zlepšuje zrak, skrášľuje pokožku a eliminuje alergie. Popíjaním šťavy z chutnej repy odstránite z tela plesne a predídete reume.


Čoraz viac sa slovo "repa" skloňuje v súvislosti s onkologickými ochoreniami. Dennou konzumáciou čerstvej šťavy znižujete riziko vzniku rakoviny o viac ako 30 percent. Ak vám "cviklová" šťava nechutí, pripravte si z nej šalát alebo "božský" boršč. Repa sa neodporúča diabetikom, pretože obsahuje sacharidy.

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382