SRDCOSKOP - vzťahový súlad medzi Levom a Býkom

29.12.2017 10:26

 

Medzi znamením Leva a Býka vládne magnetizujúca, ale aj napäťová kompatibilita. Spojivá medzi týmito znameniami zvieratníka bývajú ojedinelé, nie však vylúčené, Často v nich drieme aspekt vzájomného karmického koučingu - v intenciách tézy "prostredníctvom partnera spoznávam seba samého.“
 
 
Lev je znamením ohnivým, dynamickým, aktívnym, progresívnym. Vládne mu Slnko. Býk je znamením zemským, pevným, stabilným, štruktúrovaným. Vládne mu Venuša. 
Keď sa prvýkrát zočia, zväčša si ihneď nepadnú do oka - podvedome cítia akýsi anti-magnetizmus. Spojiť ich však môžu početnejšie "náhodné" stretnutia, pri ktorých dochádza k vzájomným dialógom, a teda i postupnému zbližovaniu. 
Býkovi sa na Levovi pozdáva hnacia sila, ktorou srší, neoblomná životná energia, pozitivizmus a vzrušujúce fluidum, ktoré je pre nositeľa zemského znamenia tajomným magnetom. 
Naopak, Lev v počiatkoch rozvíjania zväzku oceňuje na druhej strane stabilitu, ktorá z Býka sála, rozvážnu povahu a tiež zmysel pre vytvorenie hodnotného a na pevných pilieroch stojaceho zväzku. 
 
Keď sa Lev i Býk rozhodnú odštartovať vážnejší vzťah, musia sa pripraviť na viaceré prekážky a peripetie. Pravda je taká, že aj keď sa obe strany budú stopercentne snažiť, odlišnosť ich osobností bude ustavične pôsobiť ako deštruktívny prvok.
 
Samozrejme, spojivo medzi ohnivým a zemským znamením prináša aj pozitíva. V počiatočných fázach vzájomného vzťahu si uvedomujú svoje plusy a snažia sa na nich stavať. Býkovi sa na Levovi páči inteligencia, svojský šarm, ale aj zmyslová vnímavosť. 
Naopak, "ohnivákovi" sa na polovičke pozdáva trpezlivosť, pragmatický prístup k životu a vnútorné teplo, ktoré Býk vyžaruje. 
 
Postupne sú však pozitívne rysy alebo črty partnerstva zatieňované negáciami. Býk vníma na Levovi stále viac záporných vlastnostní. Prekáža mu schovávanie emócií v útrobách, prehnané ego, túžba po slobode a robenie si vecí podľa seba. "Muchou" je aj utrácavosť peňazí. 
V nachádzaní negatívnych atribútov na polovičke nezaostáva ani Lev. Na Býkovi neznesie tvrdohlavosť a tvrdošijnosť, neústupčivosť, impulzívnosť či prehnané vlastnícke sklony. Prekáža mu i fakt, že zemské znamenie je príliš šetrné a opatrné. 
 
Vzťahy medzi Býkom a Levom si vyžadujú obrovské množstvo ústupkov a kompromisov. V opačnom prípade v nich časom nastupuje rozklad. Dôvody rozchodov alebo rozvodov bývajú viaceré, najmä však oslabená komunikácia, hádky vplyvom toho, že Býk chce druhú stranu vlastniť, čo sa - pochopiteľne - Levovi nepáči, neústupčivosť pri hádkach a konfliktoch, ochladnutie sexuálnej iskrivosti a vzájomné obmedzovanie sa. Prežijú len tie "býko-levie" spojivá, v ktorých čistá láska prebije všetky charakterové nuansy. 
 
 
Zdroj obrázkov: pixabay
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382