SPIRITUÁLNY SLOVNÍK: Najfrekventovanejšie ezoterické pojmy na písmeno R

29.01.2017 09:23

 

*Rafael – jeden z mocných archanjelov, strážca jasného zeleného svetla. Nazýva sa aj Božím lekárom. Človeku pomáha uzdraviť všetky sféry života – fyzično, dušu, vzťahy či pracovnú oblasť. Prináša pokoj, mier, súlad a jednotu. 
 
 
*Raguel – svetelná bytosť z „radov“ archanjelov, strážca jemného fialového svetla. Nazýva sa aj Božím sudcom. Človeku pomáha pri nastoľovaní spravodlivosti, odhaľovaní lží, snímaní ružových okuliarov z nosa. Ľudia ho často vzývajú pri súdnych sporoch – aby dopadli v prospech najvyššieho dobra. Raguel nás tiež varuje pred náhlymi osudovými zmenami, ktorým včasným zásahom možno predísť. 
 
 
*Raziel – archanjelská postava, strážca jasného fialového Svetla. Človeku pomáha sny a túžby „preniesť“ do mocného Univerza, kde sa o ich naplnenie postarajú ďalšie svetelné bytosti. Raziel je tiež anjelom pozitívneho myslenia a vše-dobra. 
 
*Reinkarnácia – proces prirodzenej karmickej evolúcie v duchu teórie „po smrti sa naša duša „vnorí“ do ďalšieho fyzického tela“. Novú „schránku“, ale aj charakter nadchádzajúceho života si vyberáme na základe zásluh z predošlej inkarnácie. Ak sme si počas života vybudovali dobrú karmu – takzvanú darmu, po akte reinkarnácie prichádzame na svet ako šťastní jedinci. Naopak, ak sme si karmické „štruktúry“ zašpinili hriechmi, zlom a nenávisťou, nasledujúci život sa pre nás stáva miestom útrap a súženia.  
 
 
*Regres – forma terapií, prostredníctvom ktorých dokážeme čistiť, liečiť a harmonizovať zašlé a prežité udalosti. Pri regrese sa vraciame k starým situáciám, ktoré si na „linke čase“ môžeme upraviť a vykorigovať – a teda zmeniť aj prítomnosť. Regresnými technikami sa dajú „vygumovať“ dávne citové bolesti, sklamania, deštruktívne emočné kódy či „usadené“ negatívne energie. Niektorí terapeuti nás dokážu preniesť aj do predošlých inkarnácií. 
 
 
*Rubín – minerálny kameň ohnivej červenej farby. Prislúcha k prvej, čiže základnej alebo koreňovej čakre. Na energetickej báze „láme“ strachy a obavy, človeku dodáva odvahu a chuť do života. Na fyzickej úrovni blahodarne pôsobí na pohybový aparát. 
 
 
*Ruženín – minerálny kameň ružovej farby. Prislúcha k štvrtej, čiže vzťahovej alebo srdcovej čakre. Na energetickej báze čistí citové blokády, zlepšuje vzťahy, cibrí sebalásku, urovnáva napäťové situácie. Na fyzickej úrovni priaznivo pôsobí na kardiovaskulárny systém.
 
 
Zdroj obrázkov: pixabay
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382