SPIRITUÁLNY SLOVNÍK: Najfrekventovanejšie ezoterické pojmy na písmeno K

23.10.2016 09:58
 
*Kabala – židovský mystický smer, ktorý sa začal rozvíjať v 9. storočí. Abstrahuje v sebe rôzne transcendentálne spôsoby priblíženia sa človeka k Bohu. Teoretická kabala sa usiluje o vše-poznanie, praktickí kabalisti realizujú spirituálne úkony a vyrábajú amulety. 
 
 
*Karneol – jeden z mocných minerálnych kameňov, zväčša tmavooranžovej farby. Spája sa s druhou, čiže so sexuálnou čakrou, ktorú harmonizuje a lieči. Na duchovnej báze tlmí citové a intímne blokády, rozpúšťa emócie ako vina, hanba či neodpustenie a čistí rodové negatívne energie /ťažké vibrácie prenášané z pokolenia na pokolenie/. Na fyzickej báze blahodarne vplýva na urogenitálny trakt, ale aj na kvalitu krvi či lymfy. 
 
 
*Kasiel – jeden z archanjelov. Hovorí sa mu aj anjel karmy. Pomáha pri prečisťovaní a rozjasňovaní minulých životov – predošlých inkarnácií. Človeku poskytujte vnuknutia, čomu sa má venovať na pozemskej báze, aké sú jeho osudové úlohy či povinnosti. Vedie po správnych životných cestách, rezonujúcich s potrebami duše. 
 
 
*Klinická smrť – dočasný odchod na druhý „breh“ – a to vplyvom zastavenia srdca, ktoré sa po krátkom čase podarí opätovne oživiť. Ľudia, ktorí prežili klinickú smrť, zväčša argumentujú rovnakým scenárom – oddelia sa od fyzického tela a stúpajú nahor, kde sa pred nimi otvára mohutný tunel. Keď doň vstúpia, začnú sa veľkou rýchlosťou rútiť vpred. Na konci ich oslní jasná žiara. Pristupujú k nim zosnulí príbuzní alebo stretávajú svetelné bytosti, prípadne i samotného Boha. V určitých prípadoch sa človeku premietne jeho vlastný život v podobe akéhosi filmu. Vynoria sa najkrajšie, ale aj najsmutnejšie momenty. Tiež sa môžu ukázať hriešne momenty. Napokon prichádza poznanie, že daná osoba ešte nie je pripravená na smrť a musí sa vrátiť do fyzického tela. Vo svete živých má „resty“ alebo špecifickú úlohu.
Ľudia, ktorí prežili klinickú smrť, majú svojich priaznivcov, ale aj kritikov. Podľa skeptikov nie je mystický posmrtný zážitok ničím iným než halucináciou orgánu, ktorý práve odumiera. 
 
 
*Kyvadlo – veštecká pomôcka, ktorá dokáže nájsť odpovede na všetky otázky. Vedma či mág ho uchopí do rúk a kladie svoj dopyt – adresovaný vyššiemu ja, prípadne bytostiam svetla. Kyvadlo určí odpoveď, a to pohybom. Kývanie pomôcky sprava doľava indikuje negatívnu odpoveď, pohyb zhora nadol signalizuje pozitívny výsledok. Každý veštec má však pri práci s kyvadlom inú techniku. V ezoterických kruhoch sa používajú aj takzvané kyvadlové tabuľky s viacerými možnosťami. Majú tvar polkruhu, ktorý je rozdelený na viacero častí. Po položení otázky sa veštecká pomôcka rozpohybuje ku konkrétnej položke. 
 
Zdroj obrázkov: pixabay
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 125)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 276)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (558)

9%

Celkový počet hlasov: 6399