SPIRITUÁLNY SLOVNÍK: Najfrekventovanejšie ezoterické pojmy na písmeno C a Č

02.07.2016 20:31
 
Cafkiel – jeden z mocných archanjelov. Do širokého spektra jeho svetelných kompetencií patrí najmä čistenie citových a intímnych blokád. Prináša pokoj a harmóniu do vzťahov, rozdúchava iskry zdravej vášne, utlmuje škodlivé emócie. Cafkielove vibrácie sú oranžové. 
 
Céder – aromaterapeutická látka, ktorá sa získava z kôry cédrového stromu. Blahodarne vplýva najmä na prvú, čiže základnú čakru. Odstraňuje strachy a obavy rôzneho druhu, človeka dobíja odvahou. Vôňa cédrového dreva harmonizuje pohybový aparát, ale aj lymfatický systém a činnosť hrubého čreva. 
 
 
Cigánske karty – jedna z vešteckých pomôcok, ktorej pôvod sa datuje do 13. storočia. Set cigánskych karát pozostáva z 36 symbolov. Odpoveď možno určiť z jednej karty, ale aj z viacerých karát, pričom jednotlivé symboly môžu vytvárať rozličné kombinácie. Pomocou cigánskych kariet vie veštec nazerať do minulosti i prítomnosti a predpokladať nadchádzajúce udalosti. 
 
Čakanka – jedna z najsilnejších byliniek na harmonizáciu tráviaceho traktu. Z usušeného koreňa možno vyrobiť čaj alebo kávovinový nápoj. Rastlinka má detoxikačné účinky a odkysľuje organizmus. Nazýva sa aj bylinkou svätého Petra – svätec ju vraj hojne využíval pri uzdravovaní chorých. 
 
Časová slučka – ustrnutie životných energií. Človek sa nevie vymaniť z problémov a nadobúda pocit, že všetky starosti sa cyklicky opakujú. Dôvodov môže byť hneď niekoľko – najčastejšie ide o prekliatie či samo-prekliatie. Do časovej slučky sa dostávame aj vtedy, ak robíme ustavične tie isté chyby a naša duša nás vyzýva, aby sme zmenili životnú optiku. 
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382