SPIRITUÁLNY SLOVNÍK: Najfrekventovanejšie ezoterické pojmy na písmená N a P

20.01.2017 09:17

 

*Naturoterapia – nazýva sa aj „liečba prírodou“. Ide o súhrn praktík a techník zdravého životného štýlu, ktorý má v tele naštartovať samouzdravovacie procesy. Jedným z prvých propagátorov naturoterapie bol Hippokrates, ktorého hlavný cieľ znel – „hlavne neuškodiť“. Systém naturoterapie zosumarizoval v 19. storočí nemecký terapeut Vincent Priessnitz. Zahŕňa kvalitnú stravu a adekvátny pohyb.

*Nostradamus - francúzsky lekár a astrológ. Už počas svojho života bol známy predpoveďami budúcnosti, na základe čoho si vyslúžil priazeň vtedajších mocností. Po nástupe Karola IX. na trón v roku 1560 bol vymenovaný za kráľovského lekára. Jeho proroctvá vyvolávali špekulácie a spory. V roku 1781 ich cirkev odsúdila.

*Numerológia – ezoterická veda, skúmajúca vplyv čísel na život a bytie človeka. Numerológovia tvrdia, že prostredníctvom čísel dokážu odhaliť minulosť, prítomnosť aj budúcnosť daného jedinca. Čísla – vyrátané z dátumu narodenia alebo z mena a priezviska – indikujú aj povahové črty, riziká ochorení alebo predpoklady na tú či onú prácu. Numerológ pracuje s deviatimi základnými číslami, z ktorých vykonáva všemožné výpočty.

*Parazit energetický – bytosť, ktorá sa „napichne“ na človeka a odčerpáva z neho osobnú silu a vitalitu. Môže ísť o nízkohmotnú postavu /démon, zblúdená duša, škodlivá astrálna entita/, ale aj o človeka – takzvaného energetického upíra. Parazity sa „lepia“ na ľudí z rôznych dôvodov – oslabený aurický obal, dlhodobý stres a napätie, deštruktívne myslenie alebo „paktovanie“ s nevhodnými okultnými vedami.

*Piata, teda krčná čakra – komunikačné energetické centrum. Odráža schopnosť vyjavovať alebo vyjadrovať naše emócie navonok - v ich pravej podstate. Piatu čakru oslabujú zaseknuté a zabrzdené pocity, hanba, slabé "dýchanie" radostí života, ustavičné náhlenie sa a neuvedomovanie sa ľahkosti bytia "tu a teraz". Na fyzickej báze ovplyvňuje respiračný, teda dýchací trakt.

 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382