Ryby, chcete vedieť, ktorá je vaša osobná liečivá bylinka? Kliknite...

05.06.2016 21:25

Čo váš môže potrápiť v aktuálnom období?

Kam sa podela vaša radosť, nadšenie a verva? Ste ako socha bez akýchkoľvek emócií. Ustrnuli ste na mŕtvom bode, životné toky stagnujú. Stávate sa apatickým, prípadne aj negativistickým človekom. Nečudujte sa, ak na to zareaguje vaše fyzické telo – objaviť sa môžu starosti s lymfatickým systémom.

Osobná liečivá rastlinka a jej vplyv na fyzické telo

Púpava lekárska

Na prvý pohľad sa zdá, že ide o bezvýznamnú burinu. Omyl! Za nenápadným kvietkom sa ukrýva mocná rastlina, ktorú pokojne možno nazvať "princeznou bylín". Pomáha pri desiatkach ochorení - fyzických aj psychických. Starí arabskí či indickí lekári predpisovali púpavové esencie pri problémoch so žlčníkom aj obličkami. Azda najväčší obdiv získala v 17. storočí, keď ju bylinkári odporúčali takmer na každý neduh.

Z byliniek sa konzumujú listy, kvety a korene. Stonky jedlé nie sú, ale mlieko z nich sa hodí na odstránenie kožných bradavíc. Jarné korene bývajú sladké a majú vyšší obsah fruktózy, jesenné sú horké a údajne majú silnejšie uzdravovacie schopnosti.

Čaj z púpavy dáva do poriadku lymfatický systém – kanalizáciu organizmu, pomocou ktorej sa z tela vyplavujú von škodliviny a toxíny. Bylinka posilňuje imunitu, harmonizuje tráviaci trakt, tlmí prechladnutie aj chrípkové stavy. Pomáha aj tým ľuďom, ktorých sužujú hemoroidy či kandidóza. Upravuje spánok.

 

Energetické účinky

Púpava spája s anjelskou a archanjelskou ríšou. Túžby a sny človeka prenáša do univerza. Nastoľuje vieru a dôveru, cibrí trpezlivosť.

 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 126)

18%

Výklad kariet (869)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6403