SPIRITUÁLNY SLOVNÍK: Najfrekventovanejšie ezoterické pojmy na písmená CH, I a J

28.09.2016 13:06
 
*Chamuel - jeden z mocných archanjelov, strážca jasného ružového svetla. Do života vnáša pokoj, mier a harmóniu. Zlepšuje vzťahy - osobné, rodinné, priateľské i kolegiálne. Pomáha pri magnetizovaní duchovnej polovičky - takzvaného dvojplameňa. Chamuelova žiara priaznivo vplýva na kardiovaskulárny a urogenitálny systém. 
 
 
*Chryzokol - minerálny kameň s mocnými vibráciami. Pomáha najmä pri komunikácii. Uvoľňuje zaseknuté emócie, zlepšuje verbálny prejav. Eliminuje hádky a konflikty, priťahuje pozitívne naladených ľudí. Odstraňuje intrigy. Do vzťahov vnáša harmóniu, pomôcť môže aj pri otehotnení. Z hľadiska zdravia lieči dýchací trakt, ale aj poruchy reči. Zmierňuje bolesti, blahodarne vplýva na srdcovo-cievny systém. 
 
 
 
*Iluminácia - pojem z rôznych náboženstiev. Signalizuje moment, keď človek, ktorý skúma duchovné či spirituálne rozmery bytia, prichádza do stavu absolútneho poznania. Je spätý s najvyššími princípmi a dokáže viesť transcendentálny dialóg s Otcom. Ten, kto zažil ilumináciu, teda osvietenie, odkryl nekonečné Božie pravdy a múdrosti.  
 
 
 
*Imelo - bylinka, ktorá má liečiť kardiovaskulárny systém. Obsahuje látky, ktoré znižujú tlak krvi, upravujú srdcový rytmus a pôsobia protiskleroticky - teda odstraňujú vápenaté usadeniny v cievach. Je vhodná aj pre ľudí, ktorí sa zotavujú po mozgovej príhode. Imelo má aj magické účinky - do domu prináša šťastie, hojnosť a blahobyt. Priťahuje financie a úspech. Pomáha párom, ktoré nedokážu splodiť bábätko.
 
 
 
*Jánstvo - ezoterický pojem, ktorý indikuje prácu na sebe samom - na vlastnom Ja. Spirituálni majstri, resp. psychoterapeuti, ktorí sa zaoberajú touto metódou, prízvukujú, že základom šťastného života je mať zdravú sebalásku, sebaúctu a sebahodnotu. Ak si človek váži seba samého, mení svoju osobnú vibráciu - a tá vzápätí ovplyvňuje aj okolie, ktoré ho obklopuje. 
 
 
 
*Jofiel - jeden z mocných archanjelov, strážca žltého svetla. V človeku prebúdza a aktivuje takzvanú aureolu, čiže jeho osobnú ochrannú žiaru. Jofiel pomáha pri budovaní kontaktu s najvnútornejším dieťaťom a pri odkrývaní tajomstiev vlastnej duše. Je tiež anjelom učenia a vstrebávania nových poznatkov. Jofielova žiara priaznivo vplýva na tráviaci trakt. 
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382