Minerálne kamene si vyžadujú opateru. Viete, ako sa o ne treba správne starať?

22.07.2016 08:15

 

Liečia, harmonizujú, uzdravujú, odháňajú zlé sily a dobíjajú životné batérie. Reč je o minerálnych kameňoch - pokladoch zeme. Už starí Egypťania verili, že prikladaním kamienkov na konkrétne časti tela sa do organizmu vráti stratená sila.
Aby sa energia minerálov mohla "vstrebávať" do tela, je potrebné mať ich pri sebe - buď vo forme šperku, alebo ako klasický kamienok v prírodnej či brúsenej podobe.

 


Počas uzdravovania dochádza k procesu transformácie - kameň vytiahne z tela alebo duše blokádu a zlikviduje je. Niekedy sú však negatívne energie, bloky či kódy v našich biopoliach také silné, že ich minerály neunesú. Ich kapacita v danom momente nestíha premeniť zápornú a nepriaznivú vibráciu na kladnú a pozitívnu. Výsledok? Kamienok sa zanáša a znehodnocuje. Treba mu okamžite poskytnúť "prvú pomoc". Tá spočíva vo vodnom kúpeli. Veď aj človek uteká do sprchy vždy, keď sa cíti nečistý.

Prvú veľkú očistu doprajte minerálnemu kameňu v okamihu, ako ho prinesiete z obchodu. Nikdy totiž neviete, koľkými rukami prešiel a koľko dlaní ho "obchytalo". Kamienky umývajte pod čistou tečúcou vodou, prípadne ich na pár minút ponorte do napusteného umývadla. Na saponáty či iné chemické prípravky zabudnite. Na minerál by mohli mať katastrofálne následky. Po očistení nechajte "pomocníka" voľne vysušiť, najlepšie na priamom slniečku. Väčšina vzácnych kameňov má lúče rada.

 


V prípade, že kameň používate na liečenie alebo rituálne aktivity, umývajte ho pred každým a po každom úkone. Ak vám "iba tak" zdobí domácnosť, každodenná očista nevyhnutná nie je. Aspoň dvakrát do mesiaca si však nájdite čas a kamienku doprajte kvalitný kúpeľ. Naraz môžete čistiť aj viaceré kamene. Sú inteligentné a vzájomne si neprekážajú. Práve naopak, môžu sa dobíjať.
Pokiaľ robíte s kameňmi silnejšie rituály, do očistnej vody pridajte pár lyžičiek morskej soli.
Pri určitých kamienkoch sa vode radšej vyhnite. Tečúci "živel" nemajú rady napríklad lapis lazuli, hematit alebo pyrit. Príliš veľa slniečka neznesie ametyst, akvamarín či tyrkys. Na ostrých lúčoch by mohli vyblednúť, a tak stratiť svoje čaro.

Minerálne kamienky sa majú nielen čistiť, ale aj dobíjať. V podstate platí, že akú energiu do nich na začiatku "vložíte", tak sa budú správať. Vždy záleží na tom, čo od minerálu očakávate. Uchopte ho po prvej veľkej očiste pevne do rúk a "stanovte" mu, na čo má slúžiť. Nikdy nemyslite na zlé a nekalé veci, pretože negatívna energia by sa mohla do kameňa rýchlo "vstrebať" a potom by prinášal viac škody než úžitku.
Ak máte doma ametystovú geódu, o dobitie vašich minerálov bude dobre postarané. Stačí ich na pár hodín položiť do štrbiny na mohutnom ametyste. Rovnaké dobíjacie a harmonizačné účinky má hematit.

 



Ak neviete, či je kamienok dostatočne vyčistený a dobitý energiou, siahnite po skúške správnosti. Pomôže jednoduché kyvadlo. Skrátka sa ho spýtajte, či je minerál v poriadku. Ukáže buď áno, alebo nie. Pokiaľ kyvadlu nedôverujete, spoľahnite sa na vlastnú intuíciu. Ak si kameň dáte do dlane a tú jemne zatvoríte, okamžite pocítite vibrácie. V prípade, že sú príjemné a láskavé, kamienok je čistý a pripravený pomáhať. Ak však cítite zvláštny nepokoj, chlad alebo brnenie, minerál si vyžaduje intenzívnejšiu očistu.

S kamienkami sa občas dejú aj "zvláštnosti". Každá z nich však má svoj význam. Ak sa vám minerál rozbije alebo zlomí, splnil svoj účel. Poďakujte sa mu a zakopte ho do zeme alebo ho s láskou odovzdajte jazeru či potoku. V prípade, že kameň stratíte, nehľadajte ho. Vám už doslúžil a hľadá si nového človeka, ktorému môže svojou nekonečnou energiou pomáhať.
Vizuálne zmeny na kamienku - "pigmenty", fľaky alebo vnútorné "pavučiny" - sú viac-menej bežné. Prezrádzajú, že kameň starne.

 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 125)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (558)

9%

Celkový počet hlasov: 6400