Májová mágia lásky. Pobozkajte sa pod ROZKVITNUTOU ČEREŠŇOU a váš vzťah vydrží do konca života

28.04.2016 20:52

Máj - mesiac zamilovaných. Všetko kvitne, vonia, rozvíja sa. Plodnejšie sú aj city človeka. Jeho srdcová čakra je v jarnom období "otvorená", a preto má väčšiu chuť odovzdávať svoju lásku okoliu. Keď svieti slnko, sme milší, priateľskejší, komunikatívnejší, ale i náruživejší a vášnivejší.

 


Silu jarnej lásky poznali aj naši predkovia. Chlapi stavali Máje, ktoré nechýbali pred domom žiadnej dievky. Symbol jari v sebe ukrýval odkaz, že muž na svoju "princeznú" čaká a určite ju nepustí k vode. Horšie to bolo so ženami, ktoré si Máj pred chalupou nenašli. Tým reálne hrozilo, že ostanú na ocot.


Naše prastaré matere vymysleli aj poveru o zázračnej rozkvitnutej čerešni. Pár, ktorý sa pod ňou pobozká, má zabezpečenú lásku až do konca života. Navyše, žena obdarovaná sladkou pusou priamo pod stromom bude po celý rok krásna, vitálna a plná "miazgy".
Prečo práve čerešňa? Z čisto prozaického hľadiska má zakvitnutý strom nádhernú vôňu, ktorá "roztancuje" všetky priaznivé emócie v tele. Čerešňové kvety sú navyše veľkým lákadlom pre hmyz, najmä včely. No a možno práve bujné opeľovanie vzbudzovalo u našich predkov chuť po milovaní - fyzickom i duchovnom.
Hoci mnohé tradície miznú, "čerešňová povera" ostáva - našťastie - živá. Aj dnes si pod zakvitnutým stromom odovzdajú bozk mnohé páry. Niektoré len letmý - na líce, krk alebo čelo, iné intenzívnejší, takzvaný francúzsky.

 

 

Konkrétne s bozkávaním to nebolo vždy také jednoduché. Pusy boli kedysi prípustné len medzi rodinnými príslušníkmi. Ak ste teda chceli dostať bozk od milovaného človeka, museli ste s ním vstúpiť do manželstva. V opačnom prípade ste sa dočkali pokarhania, či dokonca fyzického trestu. Hranice morálky sú dnes kdesi úplne inde a s bozkami sa roztrhlo vrece. Samozrejme, niekedy prináša bezhraničné bozkávanie aj utrpenie - v podobe herpesu alebo mononukleózy.


Čerešňový strom priťahuje okrem lásky aj zdravie. Ak zbadáte v sade či parku osobu, ktorá mocne objíma drevinu, netvárte sa pohoršene. Je dokázané, že v stromoch sa ukrýva nekonečná energia a vitalita, ktorá pri dotýkaní sa kmeňa vchádza do ľudského tela. Každá drevina lieči iný orgán. Konkrétne čerešňa pomáha pri psychických ťažkostiach, depresiách a ťažkých myšlienkach. Lieči vysoký krvný tlak, problémy s tepom a srdcom ako takým. Pomôcť môže aj pri zápaloch v urogenitálnom trakte.


Paradoxne, hoci v máji sa slovo "láska" skloňuje na každom kroku, sobášov je pomenej. K zväzkom uzatvoreným počas tohto mesiaca sa totiž viaže porekadlo "Na svadbu v máji do roka máry", čo znamená, že májový vzťah vydrží maximálne 365 dní.

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 128)

18%

Výklad kariet (871)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 281)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (356)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6412