Levi, chcete vedieť, ktorá je vaša osobná liečivá bylinka? Kliknite...

05.06.2016 21:11

Čo váš môže potrápiť v aktuálnom období?

V týchto dňoch môžete nadobudnúť pocit, že sa na vás lepí smola. Aktivity, od ktorých si sľubujete veľa, nevyjdú podľa vašich predstáv. Výsledkom bude silné vnútorné napätie. To môže ústiť do problémov so srdcom, najmä s arytmiou.

Osobná liečivá rastlinka a jej vplyv na fyzické telo

Medovka lekárska

Čo si predstavíte ako prvé, keď sa povie medovka? Zrejme vám na um príde med – ako symbol zdravia, vitality a energie. A presne tieto „atribúty“ prislúchajú k rastlinke, ktorej liečivé účinky poznali aj naši predkovia. Starí Rimania ňou tíšili kŕče, tlmili búšenie srdce, ale aj zaháňali depresívne stavy či melanchóliu. Medovka im prinášala príjemné sny a lístky z nej – vložené do vrecka odevu – odháňali bodavý hmyz.

Bylinka pomáha najmä proti stresu a vypätiu. Ľahko a rýchlo sa po nej zaspáva. Eliminuje žalúdočnú neurózu a výrazne posilňuje kardiovaskulárny systém. Dáva do poriadku tlak i tep. Rastlinka má blahodarné účinky na hlavu – utlmuje bolesti a migrenózne stavy. Teplý čaj možno piť aj pri menštruačných ťažkostiach alebo prechladnutí.

Ukázalo sa tiež, že medovka má schopnosť zlepšovať pamäť a čistiť kožu. Dodáva chuť do jedla, odstraňuje nafúknutosť brucha a z tela uvoľňuje hlieny.

 

Energetické účinky

Ak vás sužujú nočné mory, stačí vložiť zopár lístkov medovky pod posteľ či pod vankúš. O sladké sny bude dobre postarané a ráno sa prebudíte s úsmevom na perách. 

 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 126)

18%

Výklad kariet (869)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6403