Láska je zložitý chemický proces. Odhaľte alchýmiu zamilovanosti

03.05.2015 17:40

Počas jari všetko pučí, kvitne, vonia, rozvíja sa. Platí to aj o láske. Zvlášť v máji, ktorý dostal prívlastok "mesiac zamilovaných".
Zaľúbenie sa je hotová alchýmia. Stretnúť osudového partnera alebo partnerku môžeme v ktoromkoľvek veku. Postup je vždy rovnaký - v tele sa začnú odohrávať zložité chemické procesy.


Na začiatku je romantická zamilovanosť. Sprevádza ju silné búšenie srdca, spotené dlane a zrýchlený dych. Dochádza k masívnej produkcii rôznych hormónov v tele - adrenalínu, kortizónu i dopamínu. Okrem toho sa vyplavujú aj amíny, ktoré sa svojím účinkom podobajú na návykové látky. Zaľúbenosť je teda istý druh závislosti, ktorá sa prejavuje tak, že človek túži po tom, aby milovanú osobu opätovne stretol a bol s ňou. Látky v tele zároveň vytvárajú pocit šťastia a eufórie.


Druhou fázou je etapa takzvaného vytriezvenia. Tento stav je typický vznikom pocitu bezpečia, harmónie a istoty. Do tela sa vyplavujú látky podobné opiátom. Ich úlohou je upokojovať a liečiť.
V našom organizme sú v čase zamilovanosti aj špeciálne hormóny, ktoré zabezpečujú vernosť vo vzťahu. Volajú sa oxytocíny. Ich produkcia podporuje monogamné správanie, ale aj snahu podieľať sa na spoločnej starostivosti o potomka.


Zaľúbenosť však - pochopiteľne - nemožno vnímať len ako chemický proces. Na duchovnej báze dochádza v momente, keď stretávate karmického partnera či partnerku, k spojeniu aury oboch ľudí. To, čo kedysi jestvovalo osobitne, začína fungovať ako jeden celok. Spojením aurického systému sa zjednocujú myšlienky, pocity, názory aj túžby. V okamihu, keď sa dvaja ľudia zasa rozchádzajú, nastáva opätovné "štiepenie" aury. Niekedy sa stáva, že isté "nitky" sa po ukončení zväzku nepretrhnú, a tak to niekdajších milencov k sebe ustavične ťahá, hoci nechcú.
Zamilovanosť pozorne sledujú aj anjelské bytosti. Keď sa do seba zahľadia dvaja ľudia, okamžite sa spájajú aj ich strážni anjeli. Tí vzápätí spolupracujú, komunikujú, vyjednávajú, ale aj riešia spory, hádky či nedorozumenia.

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 128)

18%

Výklad kariet (869)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6405