Júnová očista obličiek. Pomôže melón aj zlatobyľ

10.06.2016 08:02
 
Aktuálny mesiac je ako stvorený na odštartovanie veľkého detoxu obličiek – párového orgánu, ktorý má pre človeka nesmierne dôležitú úlohu: čistí krv. Denne prefiltruje až 200 litrov životadarnej tekutiny. Odpad z krvi končí v moči a následne opúšťa telo. Zanedbávanie obličiek sa nevypláca – ich zlyhanie môže mať na ľudský organizmus katastrofálne následky.   
 
 
Do každodenného jedálnička počas jarných a letných mesiacov zaraďte: 
- brusnice
- zeleninové šťavy /najmä s obsahom zeleru a červenej repy/
- minimálne dva litre čistej vody 
- čaje z prasličky, vresu alebo zlatobyľu
 
Doslova energetickou bombou pre obličky je melón. Ten má nielen uzdravujúce, ale aj výrazne osviežujúce účinky. Mohutné plodiny obsahujú až 90 % vody, a preto ich má naše telo rado. Každým sústom dostávame do organizmu vitamín A, C, vitamíny skupiny B, zinok, draslík, železo, fosfor, vápnik i jód.
 
 
Silnou očistnou bylinkou je zlatobyľ. Rastlina, ktorú spoznáte podľa žltých kvietkov, má všestranné liečebné využitie. Je výrazne močopudná a protizápalová. Zlatobyľový čaj pôsobí detoxikačne a podáva sa ako doplnok pri prudkých zápaloch močového mechúra a obličiek. Rozpúšťa a vyplavuje močové kamienky a piesok. Čaj z bylinky zlepšuje metabolizmus.
Rastlinku možno zužitkovať aj na aromaterapeutické účely. Ovoniavaním zlatobyle sa harmonizuje druhá, čiže sexuálna čakra. Z človeka sa uvoľňujú ťažké energie a emócie späté s citovým alebo intímnym životom. Zlatobyť cibrí sebalásku a pomáha pri "odstrihnutí" sa od nefunkčných vzťahov. 
O použití bylinky sa radšej poraďte so svojím lekárom či lekárnikom. 
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382