Hor sa do komplexnej OČISTY tela! Január je na detox ako stvorený

16.01.2016 20:12
 
Priznajme "farbu" - väčšina z nás počas dlhých zimných mesiacov "zaguľatie". Telo si pýta viac potravy, pre smútok a depresívne stavy sa napchávame sladkosťami a v neposlednom rade zanedbávame pohyb. Zjednodušene povedané - v šľapajach zvierat si robíme akési tukové zásoby, ktoré nás majú chrániť pred mrazmi a ďalšími nástrahami sychravého počasia.
Pravda je taká, že získané kilogramy sa zhadzujú veľmi ťažko. A ešte ťažšie sa po takmer polročnom období "zanášania" organizmu všakovakými škodlivinami tieto toxíny z tela vyplachujú. Preto netreba čakať na jar či leto, ale kompletný detox odštartovať už počas januárových dní. Doprajte si tri dvojtýždňové kúry, za ktoré sa vám telo určite poďakuje. Začnite pečeňou a črevami, vzápätí sa "vrhnite" na obličky, no a nakoniec doprajte nevyhnutnú očistu aj lymfatickému systému. Popri alternatívnych terapiách nezabúdajte na klasické medicínske postupy. O využití očistných kúr sa radšej poraďte so svojím lekárom. 
 
 
* OČISTA PEČENE
 
Keby mohla rozprávať, svojich majiteľov by riadne pokarhala. Reč je o pečeni. O čistotu mimoriadne dôležitého orgánu dbá len málokto. Zabúdame pritom, že vďaka žľaze sa z nášho tela vyplavujú baktérie a vírusy. Niet pečene, organizmus by napadli a časom aj zničili tisícky votrelcov. Ak si myslíte, že pečeň slabne iba u akoholikov, ste na omyle. Tichým zabijakom žľazy je nezdravé stravovanie.
Pečeň je najväčšia žľaza v ľudskom organizme. Váži približne jeden a pol kilogramu a nachádza sa v pravej hornej časti brucha.
 
Čo pečeni škodí:
- nadmerná konzumácia alkoholu
- cukry
- soľ
- bravčovina
- konzervy
- niektoré lieky
- hnev
- odmietanie seba samého
 
Čo pečeni pomáha:
- jablká
- chren
- jačmenné krúpy
- cesnak
- mrkva
- púpavové lístky a horké bylinky
 
Očista pečene:
Ideálnym pomocníkom pri detoxikácii pečene je extra panenský olivový olej. Kúpte si taký, ktorý má najnižšiu aciditu /ideálne 0,1, maximálne 0,3/. Počas dvojtýždňovej kúry si každé ráno urobte zdravý "koktejl", ktorý pozostáva z polievkovej lyžice oleja a citrónovej šťavy vytlačenej z polky plodu. Tekutinu chvíľu "premieľajte" v ústach a vzápätí prehltnite. Už na druhý, tretí deň spozorujete zmenu - na záchod vás to bude ťahať viackrát denne, a to preto, že žľaza začne uvoľnovať usadené škodliviny. Kŕčov sa nezľaknite, môžu byť súčasťou očistnej kúry. Po približne týždni a pol sa vyprázdňovanie dostane do normálu.
Ak vám zvláštny olejovo-citrónový "mok" nie je po vôli, v lekárni si kúpte čaj z pestreca mariánskeho. Semienka mohutného bodliaku dokážu z pečene "vytiahnuť" všetky toxíny. Pestrec môžete kombinovať s lipkavcom alebo žihľavou. Počas detoxu pečene pite veľa vody, nech sa uvoľnení "nepriatelia" rýchlejšie vyplavujú z tela von.
Očistu najväčšej žľazy v organizme spojte s detoxom spodného tráviaceho traktu. Siahnite po črevnej sprche a do stravy zaraďte viac vlákniny.
 
 
* OČISTA OBLIČIEK
 
Po detoxe pečene sa ihneď pustite do očisty obličiek. V zimných mesiacoch trpia najviac, pretože neznášajú chlad, a preto im januárová kúra sadne ako uliata. Párový orgán, ktorý sa nachádza po oboch stranách lumbálnej chrbtice, filtruje krv. Za deň prečistí až 200 litrov životadarnej tekutiny. Odpad z krvi končí v moči a následne opúšťa telo. Jedna oblička váži asi 150 gramov, má dĺžku 12 a šírku približne 6 centimetrov.
Na duchovnej báze obličky filtrujú emócie a ich vitalita závisí od kvality nášho citového života. Čím máme a dávame viac lásky, tým je párový orgán spokojnejší. Nezdravé vzťahy, manipulácia, žiarlivosť, nevera, ale aj samota sú postrachom pre obličky. Na Slovensku má problém s obličkami okolo 750-tisíc našincov.
 
Čo obličkám škodí:
- cukor
- soľ
- nezdravé stravovanie, neplnohodnotná strava
- príliš veľa ovocia
- zima a nachladnutie
- nedostatok tekutín v tele
- strachy a obavy
- nenaplnený citový alebo sexuálny život
 
Čo obličkám pomáha:
- kvalitný pitný režim /minimálne 2 litre čistej vody denne/
- brusnice
- melóny
- zeleninové šťavy
- teplo
- pravidelné športovanie
 
Očista obličiek:
Pri detoxe párového orgánu pomôže zmena stravovacích návykov. Máte dva týždne na to, aby ste upravili svoj jedálniček, ktorý, samozrejme, budete dodržiavať aj po očistnej kúre. Na začiatku postačí, ak začnete menej soliť. Namiesto toho zakomponujte do stravy prirodzene slané produkty ako morské riasy či petržlenovú vňať. Každé ráno vypite nalačno za pohár rozriedenej
citrónovej šťavy alebo zelerovo-cviklového džúsu. Počas dňa popíjajte čaje z prasličky, vresu, brezového lístia alebo zlatobyľu. Obličky čistia i tekvicové semienka a horúci kúpeľ vo vani, v ktorej rozpustíte za hrnček morskej soli. Ak sa do detoxikácie párového orgánu pustíte až v letných mesiacoch, určite siahnite po melónoch. Tri dni konzumujte iba melóny, ktoré občas zajedzte čiernym chlebom. Pamätajte, že neprečistené obličky sa časom môžu podpísať pod katastrofálne zdravotné problémy - boľavé kĺby, vysoký krvný tlak či narušený nervový systém.
 
 
* OČISTA LYMFATICKÉHO SYSTÉMU
 
Keď sa povie "lymfatický systém", väčšina z nás ani netuší, čo si má pod týmto pojmom predstaviť. Napriek nedostatočnému povedomiu ide o mimoriadne zložitú a dôležitú spleť buniek a ciev, vďaka ktorým sa z nášho tela odstraňujú škodlivé látky. Lymfatický systém je vlastne kanalizáciou organizmu. Cez ňu sa vďaka špeciálnym bunkám - fagocytom - dostávajú toxíny do stolice alebo moču. Všetky lymfatické cievy sú prerušované uzlinami. Určite aj vám sa už prihodilo, že ste si na tele nahmatali zväčšenú uzlinu. Stáva sa tak vtedy, keď máte v organizme príliš veľa škodlivín. Lymfa nestíha čistiť, a tak sa "votrelci" zgrupujú v uzlinách.
 
Čo lymfe škodí:
- cukor
- mlieko
- zlý stav pečene a obličiek
- nevyležané chrípky
- stres a napätie
 
Čo lymfe pomáha:
- joga
- pravidelný pohyb /ideálne je skákanie na trampolíne/
- očista pečene, čriev a obličiek
- pravidelná konzumácia červenej repy a mrvky
- reflexné a lymfatické masáže
 
Očista lymfatického systému:
O kvalitný detox lymfy sa postarajú bylinné čaje. Zaobstarajte si žihľavu, prasličku, lipu, šalviu, púpavu alebo dubovú kôru. Pokojne ich striedajte, nech sa vám nezunuje jeden konkrétny čaj. Už stáročia používaný očistý prostriedok je takzvané zázvorové víno svätej Hildegardy. Potrebujete liter vína /v lete bieleho, v zime červeného/, do ktorého vmiešate jednu lyžicu zázvorového prášku. Užívajte trikrát denne jednu lyžicu zázračného medikamentu. Špeciálne víno zlepšuje krvný obeh a údajne lieči aj nádorové ochorenia.
 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382