Hlbiny zeme ukrývajú obrovskú liečivú silu. Hor sa do jaskýň!

30.04.2015 08:41

V hlbinách zeme nájdeme miesta, ktoré ukrývajú priam zázračnú uzdravujúcu energiu. Reč je o jaskyniach. Pobyt vo vlhkom prostredí s konštantnými nižšími teplotami pomáha pri viacerých zdravotných problémoch.


Rozprávkovú "kvapľovú" atmosféru ocenia predovšetkým prieduškári, pľuciari a astmatici. Nasávanie jaskynného vzduchu čistí sliznice a zároveň povzbudzuje ich činnosť. Vysoká koncentrácia vápnika a horčíka zmierňuje vnútorné zápaly. "Podzemný" vzduch neobsahuje žiadne baktérie, plesne ani vírusy. Jaskyne by mali často navštevovať fajčiari, ale aj robotníci pracujúci v prašných podmienkach.


Dýchacie problémy nie sú jediné, s ktorými dokáže speleoterapia "zatočiť". Dobré výsledky sa dosahujú pri onkologických ochoreniach, srdcovej nedostatočnosti, infekčných neduhoch a pooperačných stavoch.
Do jaskýň by mali chodiť aj ženy v klimaktériu a osoby trpiace pohybovými problémami, napríklad osteoporózou.


Na Slovensku sa ako prvá na speleoterapiu od roku 1968 využívala Gombasecká jaskyňa. Liečili sa v nej deti s respiračnými ochoreniami. V roku 1972 sa na speleoterapiu začala využívať jaskyňa Bystrá. Od roku 1995 na klimatické pobyty slúžia priestory Jasovskej jaskyne.

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 128)

18%

Výklad kariet (869)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6405