Cíťte sa ako Kleopatra. Objavte zázračnú silu RUŽOVÉHO OLEJA

16.07.2015 13:50

Zjemňuje pokožku, vypína pleť, odstraňuje vrásky, má dezinfekčné i antibakteriálne účinky, obnovuje bunky a v rámci aromaterapie posilňuje kardiovaskulárny systém. Okrem toho sa využíva aj pri magických rituáloch. Reč je o ružovom oleji - vzácnej tinktúre,  ktorá sa považuje za najluxusnejší olej v kozmetickom priemysle.

 

Špeciálny olej vyrábajú z Damašskej ruže, ktorá sa ľudovo volá aj bulharská. Voňavé plantáže sa rozprestierajú v nížinách medzi Balkánskymi horami. Z polí sa šíri opojná aróma, ktorá prebúdza všetky zmysly. Bulharsko je najväčším dodávateľom ružového oleja na svetové trhy. Nájdeme ho vo viacerých svetoznámych parfumoch.  
Pôvodným domovom Damašskej ruže je však juhozápadná Ázia. Ruže sa tam pestovali hlavne na okrasu a až časom zistili, že sa z nich dá získať blahodarný olej. V 18. storočí sa ruža dostala cez Turecko do Európy a jej novým "príbytkom" sa stalo práve Bulharsko.

 

Účinky ružového oleja poznala už kráľovná Kleopatra. Vzácnej tinktúre vďačila za zamatovo jemnú pokožku. Natierala sa ňou po každom kúpeli.

Voňavý olej je balzamom na kožu i pleť, zjemňuje jazvy a fľaky, eliminuje ekzémy, odstraňuje celulitídu. Masírovanie do pokožky urýchľuje metabolizmus a pomáha odstraňovať odpadové látky z tela. Pôsobí proti nervozite, stresu, odstraňuje napätie a depresiu.  

 

Ako vzniká vzácny olej? Kvety sa zbierajú ráno, pretože vtedy sú najolejnatejšie. Zberači majú naozaj komplikovanú robotu -  z 50 kg čerstvých kvietkov vyrobia len 7,5 miligramov oleja. Potom nasleduje zložitý proces destilácie.

Ružový olej poznajú aj liečitelia či energo-terapeuti. Vôňa vzácnej tinktúry má blahodarné účinky na štvrtú, teda srdcovú čakru. Nasávaním arómy oleja sa likvidujú citové blokády, pre ktoré človek nemôže viesť plnohodnotný ľúbostný život. Vôňa odstraňuje negatívne pocity, ktoré vznikli vplyvom zrady, sklamania, ublíženia či emociálnej bolesti. Ružový olej priťahuje aj anjelské bytosti - konkrétne archanjela Chamuela. Je to anjel lásky, mieru a harmónie.

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 120)

18%

Výklad kariet (868)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 268)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (352)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (557)

9%

Celkový počet hlasov: 6382