Blíženci, chcete vedieť, ktorá je vaša osobná liečivá bylinka? Kliknite...

05.06.2016 21:09

Čo váš môže potrápiť v aktuálnom období?

Drieme vo vás príliš veľa emócií, ktoré neviete vyjaviť správnym spôsobom. Buď si ich nechávate v sebe, alebo – ľudovo povedané – vybuchnete a v expresívnej forme „vychŕlite“ všetko, čo sa vo vás hromadilo dlhé obdobie. Aj preto vás v súčasnosti môžu ochromiť starosti s dýchacím traktom.

Osobná liečivá rastlinka a jej vplyv na fyzické telo

Šalvia lekárska

Voňavú rastlinku si ľudstvo ctí od nepamäti. Už v antických časoch ju nazývali bylinkou nesmrteľnosti. Naši predkovia vravievali, že tomu, kto má v záhrade šalviu, sa choroby aj smrť zďaleka vyhýbajú.

Silica, ktorú šalvia lekárska obsahuje, pôsobí protizápalovo, baktericídne a mierne močopudne. Vo vyšších dávkach je jedovatá. Mocná bylinka pomáha najmä pri zápaloch horných dýchacích ciest či bolestiach v ústnej dutine – vrátane zubov. Stačí si pripraviť kloktadlo vo forme odvaru.

Šalvia potláča potenie, vymývajú sa ňou rany na tele. Čistí krv, lieči choroby čriev, ale aj vredy či zápaly žalúdka a okolitých orgánov. Je výborná aj pri ženských ochoreniach a starostiach spojených s klimaktériom. Znižuje hladinu cukru v krvi. Organizmus zbavuje kyslosti a hlienitosti, zvyšuje imunitu. Pomáha pri chrípke a prechladnutí. Šalvia sa hojne využíva aj v aromaterapeutických rituáloch. 

 

Energetické účinky

Transcendentálna moc sa ukrýva najmä v šalvii bielej. Odháňa zlých duchov a „uzamkýna“ temné brány, ktorými do priestorov prichádzajú démonické entity. Zvyšuje aureolu – teda prirodzenú ochrannú žiaru človeka.

 

Anketa

Ktoré ezoterické témy vás najviac zaujímajú?

Anjelská mystika (1 128)

18%

Výklad kariet (869)

14%

Channeling (217)

3%

Liečiteľstvo (3 277)

51%

Alternatívny prístup ku zdraviu (355)

6%

Duchovný koučing a pozitívne myslenie (559)

9%

Celkový počet hlasov: 6405