Choroba všetkých chorôb objavená!

 

Ľudstvo odpradávna zaujíma, čo je hlavným spúšťačom chorôb. Skúma sa genetika, vplyv životného prostredia na organizmus a v posledných rokoch i duchovné príčiny zdravotných problémov. Každé obdobie má svoju inovatívnu teóriu, ktorá sa človeka snaží presvedčiť, že ak sa jej bude "držať", ostane po zvyšok života zdravý ako rybička.

V súčasnosti sa medzi lekármi i alternatívnimi medikmi čoraz častejšie skloňuje spojenie "prekyslenosť organizmu". Niektorí odborníci dokonca tvrdia, že práve tento neduh môže za všetky choroby sveta, čiže je akousi "nadchorobou". Niečo na tom pravdy bude, o čom svedčia tisícky prípadov z celého sveta, keď ľuďom s ľahkými, vážnejšími i komplikovanými ochoreniami práve odkyslenie tela prinieslo obrovskú úľavu. Pozitívne zmeny v zdravotnom stave hlásia pacienti s črevnými ťažkosťami, obezitou, migrénami, reumou, ale i psychickými ťažkosťami či zákernou rakovinou.

Novodobá teória sa zakladá na jednoduchom princípe: odkysli stravu a budeš sa cítiť lepšie! Vo všeobecnosti platí, že v ľudskom organizme musí platiť rovnováha medzi kyslosťou a zásaditosťou. Ak vyhráva kyslosť, telo bije na poplach a vyhlási "štrajkovú pohotovosť". Podľa americkej štúdie, ktorá tento "fenomén" skúmala dlhých 25 rokov, sa prekyslený organizmus prejavuje v troch fázach. Pochopiteľne, tretia je tá najhoršia.

1. fáza - nezdravá pleť, bolesti svalov a kĺbov, studené končatiny, alergie, menštruačné problémy, nízka sexuálna energia a nervozita

2. fáza - opary, astma, bronchitída, slabá odolnosť tela voči vírusom, plesne, syndróm dráždivého hrubého čreva, impotencie, depresie, migrény a nespavosť

3. fáza - reuma, schizofrénia, ale i rakovina

Ak vás teória o prekyslenom organizme zaujala, nenechajte sa oklamať farmaceutickými spoločnosťami, že jediným spôsobom, ako kyslosť odstrániť, je užívať špeciálne prípravky. Omyl! Stačí, ak upravíte svoje stravovacie návyky. Dobrá rada znie: takzvané kyslé potraviny nahraďte potravinami zásaditými.

Kyslé potraviny - cukor, mäso, vajcia, mliečne výrobky, konzervované jedlá, výrobky z bielej múky, kvasené potraviny a alkohol

Zásadité potraviny - zelenina, avokádo, paradajky, zemiaky, citrusové plody, klíčky

Samozrejme, nepristupujte k zmene stravy dogmaticky. Hovorí sa, že naše telo potrebuje všetko, to znamená - vyváženú stravu. Platí však, že jesť treba s mierou. Ak sa však rozhodnete pre radikálnu úpravu jedla a kyslé potraviny úplne vyradíte z jedálnička, určite to neoľutujete. Aspoň tak to tvrdí mladý muž Karol, ktorý trpel dlhé roky zdravotnými ťažkosťami - nafukovnaním, nepravidelnou stolicou a migrénami. "Teória o prekyslenosti organizmu ma zaujala. Klasické lieky, ale ani alternatívne postupy nezaberali, a tak som dal "stopku" všetkým kyslým potravinám. Bol som prekvapený, ako úprava stravy rýchlo zabrala. Črevné ťažkosti, ale aj bolesti hlavy ustúpili," pochvaľuje si Karol.

Ak sa rozhodnete "odkysliť" svoj život, okrem zmeny stravy dbajte aj na dostatok pohybu. Športovými aktivitami sa z organizmu rýchlejšie odplavujú škodlivé látky. Rovnaký účinok má aj dostatočný príjem tekutín - najlepšie čistej vody. Na zahodenie nie je ani zmena myslenia. Je dokázané, že v tele negativistických ľudí je viac kyseliny chlorovodíkovej, ktorá vo veľkom množstvo "nabúrava" harmóniu vo vnútorných orgánoch.
Aspoň dvakrát do týždňa si doprajte takzvanú "detoxikačnú sprchu". Ideálny je sprchový kút - postavte sa pod hlavicu a nechajte kvapky dopadať na vaše telo. Ich dotyk s pokožkou pôsobí ako lymfatická masáž. Tá zabezpečí, aby sa toxíny rýchlejšie vyplavili miazgovodmi z tela von.